Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Το ρομποτικό χέρι απέκτησε και ρομποτικό γάντι
[Η Ναυτεμπορική]: Το ρομποτικό χέρι απέκτησε και ρομποτικό γάντι

[Η Ναυτεμπορική]: Το ρομποτικό χέρι απέκτησε και ρομποτικό γάντι

Κύριο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που καθιστά μοναδικό το ρομποτικό χέρι, είναι η ικανότητά του να αντιλαμβάνεται την πρόθεση του ασθενή να κινήσει το χέρι του, οπότε και αναλαμβάνει αυτό να ολοκληρώσει την κίνηση, επανεκπαιδεύοντάς τον

Στις αρχές του 2016 επιτεύχθηκε η εφαρμογή του συστήματος του ρομποτικού χεριού (Hand of Hope) στο Φυσικοθεραπευτικό Κέντρο Αποκατάστασης «Παντελής Ι. Κυριάκης».

Επρόκειτο για ένα καινοτομικό σύστημα, το οποίο σημειωτέον εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και απευθύνεται, με σημαντικές προοπτικές ανάταξης της κινητικότητας, σε ασθενείς με παραλυτικά φαινόμενα των άνω άκρων λόγω εγκεφαλικού, κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων ή άλλων μυικών δυσλειτουργιών.

Κύριο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που καθιστά μοναδικό το ρομποτικό χέρι είναι η ικανότητά του να αντιλαμβάνεται την πρόθεση του ασθενή να κινήσει το χέρι του, οπότε και αναλαμβάνει αυτό να ολοκληρώσει την κίνηση, επανεκπαιδεύοντάς τον.    

Σήμερα, το ρομποτικό χέρι απέκτησε το Gloreha Glove, ένα ρομποτικό γάντι, μια τελευταία εξέλιξη της τεχνολογίας που συναντάται μόνο σε πολύ εξειδικευμένα Κέντρα Αποκατάστασης σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία και Ιταλία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Κέντρου φυσικοθεραπευτή-εργοθεραπευτή κ. Παντελή Κυριάκη, με τη βοήθεια της ρομποτικής τεχνολογίας, οι υπεύθυνοι στο Κέντρο κάνουν θαύματα στη φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση της κινητικότητας του χεριού, όπως έχει αποδειχθεί ήδη από τα θετικά αποτελέσματα που έχουν, από την εφαρμογή του ρομποτικού χεριού (Hand of Hope) στην ανάταξης της κινητικότητας σε ασθενείς με παραλυτικά φαινόμενα των άνω άκρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!