Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Tα ρομπότ είναι ανταγωνιστικά
[Η Ναυτεμπορική]: Tα ρομπότ είναι ανταγωνιστικά

[Η Ναυτεμπορική]: Tα ρομπότ είναι ανταγωνιστικά

Της Σοφίας Εμμανουήλ
[email protected]

Τα ρομπότ μαθαίνουν να αυτοβελτιώνονται και σιγά-σιγά εισέρχονται στη βιομηχανία ως ένα νέο μηχανικό δυναμικό παραγωγής, ανταγωνιστικό του ανθρώπινου δυναμικού – με το τελευταίο να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να βρεθεί «εκτός αγοράς» εάν δεν εξελιχθεί σε μια κρίσιμη μάζα επαγγελματιών, με επιχειρηματική αντίληψη, με εμπειρία από διάφορα γνωστικά αντικείμενα, με δεξιότητες ευελιξίας και προσαρμοστικότητας.

Ο κίνδυνος αυτός είναι πιο ξεκάθαρος σε τομείς που επηρεάζονται άμεσα από την τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική.

Τέτοιοι είναι η βιομηχανική παραγωγή, η υγεία, οι μεταφορές, ο χρηματοπιστωτικός κλάδος όπου τα ρομπότ υποβοηθούν και σε ορισμένες περιπτώσεις αντικαθιστούν τους συμβούλους, το εμπόριο όπου τα chatbots έχουν φέρει επανάσταση στην εξυπηρέτηση καταναλωτών κ.ο.κ.

Είναι σαφές ότι όλοι οι εργαζόμενοι χρειάζονται, αρκεί να προσαρμοστούν στις εξελίξεις, οι οποίες είναι ραγδαίες αν ληφθούν υπόψη οι αυξανόμενες επενδύσεις σε εταιρείες ρομποτικής (πάνω από 15,6 δισ. δολ. μόνο στο α’ εξάμηνο του 2019, ενώ σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ρομποτικής (International Robotics Federation-IFR) τα βιομηχανικά ρομπότ θα φθάσουν τα 3,05 εκατ. το 2020 από 2,32 εκατ. το 2018). Ενδεικτικό είναι επίσης ότι η άλλοτε χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία για τον επαναπρογραμματισμό ενός βιομηχανικού ρομπότ αντιμετωπίζεται σε σημαντικό βαθμό με τα ρομπότ που μαθαίνουν πώς να κάνουν μια νέα δουλειά παρατηρώντας απλώς πώς την κάνουν οι άνθρωποι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!