Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Ρώμη διαψεύδει τα περί κοινών γεωτρήσεων με Τουρκία στη Λιβύη
[Η Ναυτεμπορική]: Η Ρώμη διαψεύδει τα περί κοινών γεωτρήσεων με Τουρκία στη Λιβύη

[Η Ναυτεμπορική]: Η Ρώμη διαψεύδει τα περί κοινών γεωτρήσεων με Τουρκία στη Λιβύη

Αν και με καθυστέρηση το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε τις φήμες περί συζητήσεων με την Άγκυρα για την πραγματοποίηση γεωτρήσεων ανοικτά της Λιβύης, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «στερούνται βάσης».

Tο ιταλικό υπουργείο εξωτερικών εξέδωσε σχετική ανακοίνωση σχετικά με «φήμες που κυκλοφόρησαν στον Τύπο για τυχόν διαπραγμάτευση της Ιταλίας με την Τουρκία, για εκμετάλλευση πετρελαϊκών πόρων».

«Οι φήμες που κυκλοφόρησαν στον Τύπο σύμφωνα με τις οποίες η Ιταλία φέρεται να διαπραγματεύεται με την Τουρκία με στόχο την εκμετάλλευση των πετρελαϊκών πόρων στα ανοικτά της Λιβύης, στο πλαίσιο του πρόσφατου μνημονίου συνεργασίας της ‘Αγκυρας με την Τρίπολη για την οριοθέτηση των υφαλοκρηπίδων, στερούνται βάσης» τονίζει το ιταλικό υπουργείο εξωτερικών.

«Αυτό που η Ιταλία υποστηρίζει εδώ και καιρό είναι ότι η εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων στην Μεσόγειο θα έπρεπε να θεωρηθεί ως μια ευκαιρία που πρέπει να αδράξει κανείς, μέσω της συνεργασίας όλων των παράκτιων χωρών. Αυτό απαιτεί, μεταξύ των άλλων, η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών να πραγματοποιηθεί διαμέσου διαπραγμάτευσης μεταξύ των ενδιαφερόμενων πλευρών. Είναι η θέση που εκφράσαμε τους τελευταίους μήνες, στις τουρκικές αρχές, σε όλες τις συναντήσεις μας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η Άγκυρα έχει επαφές με τη Ρώμη για πραγματοποίηση γεωτρήσεων στα ανοιχτά της Λιβύης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!