Κυριακή, 22 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Με ρυθμούς χελώνας κλείνουν και οι τελευταίες ανοιχτές πύλες στο μετρό
[Η Ναυτεμπορική]: Με ρυθμούς χελώνας κλείνουν και οι τελευταίες ανοιχτές πύλες στο μετρό

[Η Ναυτεμπορική]: Με ρυθμούς χελώνας κλείνουν και οι τελευταίες ανοιχτές πύλες στο μετρό

Του Φάνη Ζώη
[email protected]

Με ρυθμούς χελώνας κλείνουν οι πύλες εισόδου – εξόδου στους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού όπου από τους συνολικά 65 σταθμούς, μόλις 31 διαθέτουν κλειστές πύλες. Την ίδια στιγμή όμως και παρά την καθυστέρηση με την οποία «κλείνει» το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου έχουν αρχίσει να εμφανίζονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα για τους συγκοινωνιακούς φορείς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο Μάρτιο, οπότε και έκλεισε η πλειονότητα των σταθμών, ο ρυθμός αύξησης των εσόδων κινήθηκε ανοδικά με διψήφιο ποσοστό. Πρόκειται για τα πρώτα ενθαρρυντικά δείγματα γραφής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ωστόσο υπολογίζεται ότι θα απαιτηθεί αστρονομική εκτόξευση των εσόδων για να καλύψει την απώλεια που δημιούργησε η λαθρεπιβίβαση των τελευταίων μηνών, στην οποία ακόμη δεν έχει μπει τέλος.

Πέραν των σταθμών που παραμένουν «ανοιχτοί» ακόμη και οι κλειστοί σταθμοί διαθέτουν τουλάχιστον μία πύλη εισόδου – εξόδου ανοιχτή. Αυτή είναι σχεδιασμένη για τη διέλευση ΑμΕΑ και ανέργων οι οποίοι λαμβάνουν με σημαντική καθυστέρηση τις κάρτες ελεύθερης διέλευσης. Στελέχη του ΟΑΣΑ επισημαίνουν ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε προβλήματα της εταιρείας που έχει αναλάβει την έκδοση των καρτών -η πλειονότητα των καρτών έχουν σταλεί στους δικαιούχους και μένει η ενεργοποίησή τους.

Η δεύτερη εκκρεμότητα του ΟΑΣΑ που μένει να ολοκληρωθεί είναι η αναβάθμιση των παλαιών αυτόματων μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων, καθώς τα νέα μηχανήματα δεν επαρκούν αριθμητικά για την εξυπηρέτηση του όγκου των επιβατών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!