Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων: Κίνητρο η αύξηση του τραπεζικού ακατάσχετου
[Η Ναυτεμπορική]: Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων: Κίνητρο η αύξηση του τραπεζικού ακατάσχετου

[Η Ναυτεμπορική]: Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων: Κίνητρο η αύξηση του τραπεζικού ακατάσχετου

Νέο κίνητρο σε φορολογούμενους που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο να τα ρυθμίσουν σε δόσεις δίνει το υπουργείο Οικονομικών, καθώς εφόσον υπαχθούν σε κάποια ρύθμιση και πληρώνουν κάθε μήνα τη δόση ή τις δόσεις τους θα μπορούν να κάνουν χρήση υψηλότερου ακατάσχετου ορίου σε τραπεζικό τους λογαριασμό.

Με βάση την υπ’ αριθμ. Α.1236/2.7.2019 απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου καθορίζονται τα ειδικότερα θέματα για την εφαρμογή του άρθρου 130 του ν. 4611/2019 περί προοδευτικού περιορισμού των κατασχέσεων που επιβάλλονται από τη Φορολογική Διοίκηση.

Έτσι, ακόμη και εάν οι οφειλέτες έχουν εντάξει διαφορετικές οφειλές τους σε μία ή περισσότερες ρυθμίσεις, μπορούν να κερδίσουν από τον ερχόμενο Οκτώβριο τη σταδιακή αποδέσμευση των λογαριασμών τους από κατασχέσεις που τους έχουν επιβληθεί για τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ισχύει ακατάσχετο όριο για έναν τραπεζικό λογαριασμό που δηλώνεται από τον φορολογούμενο στο taxisnet και μόνο για ποσό έως 1.250 ευρώ. Όριο το οποίο μπορεί να αυξάνεται από τον Οκτώβριο για όσους οφειλέτες ρυθμίσουν τα χρέη τους και παραμένουν συνεπείς στη ρύθμιση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τη σχετική απόφαση το ακατάσχετο όριο του τραπεζικού λογαριασμού θα είναι από τριπλάσιο (συντελεστής 3) έως το τετραπλάσιο και μισό (συντελεστής 4,5) της μηνιαίας δόσης που πληρώνει ένας οφειλέτης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!