Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ρύθμιση χρεών: Τελευταίες πινελιές στην πλατφόρμα
[Η Ναυτεμπορική]: Ρύθμιση χρεών: Τελευταίες πινελιές στην πλατφόρμα

[Η Ναυτεμπορική]: Ρύθμιση χρεών: Τελευταίες πινελιές στην πλατφόρμα

Του Γιώργου Κούρου
[email protected]

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να τεθεί σε πλήρη λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για υπαγωγή στη νέα πάγια ρύθμιση των 24 έως και 48 δόσεων.
Ήδη στο υπουργείο Οικονομικών γίνονται οι τελευταίες «προσημειώσεις», ώστε η νέα πλατφόρμα να κάνει «πρεμιέρα» στις αρχές Φεβρουαρίου.
Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι οι υπόχρεοι μπορούν και σήμερα να υπαχθούν στη ρύθμιση που «τρέχει» ακόμη των 12 έως 24 δόσεων και μόλις τεθεί σε εφαρμογή η νέα πάγια, όπως ανέφερε άλλωστε χθες και ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών, Απ. Βεσυρόπουλος, κατά τη διάρκεια συνάντησης με αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, να «μεταπηδήσουν» σε αυτή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες, όπως έχει αποκαλύψει η «Ν» και επιβεβαίωσε χθες και ο κ. Βεσυρόπουλος, θα εκδοθεί και η σχετική υπουργική απόφαση που θα ορίζει όλες τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία εφαρμογής της ευνοϊκότερης πάγιας ρύθμισης, που θα δώσει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε περισσότερες και μικρότερες μηνιαίες δόσεις.

Μπορούν να ενταχθούν όλα τα χρέη προς την εφορία
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη νέα πάγια ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν όλα τα χρέη προς την εφορία που θα βεβαιώνονται μετά την ημερομηνία κατά την οποία θα τεθούν σε ισχύ οι διατάξεις για τη νέα πάγια ρύθμιση, είτε γίνουν ληξιπρόθεσμα είτε όχι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!