Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Το ρίσκο Τσίπρα: Σε τι ελπίζει
[Η Ναυτεμπορική]: Το ρίσκο Τσίπρα: Σε τι ελπίζει

[Η Ναυτεμπορική]: Το ρίσκο Τσίπρα: Σε τι ελπίζει

Του Γιάννη Καμπουράκη
[email protected]

Διχασμένος εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό του, σχετικά με τη διαφαινόμενη απόφαση του Πρωθυπουργού η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία και να πάει σε εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο.

Οι υπερασπιστές του σεναρίου των εκλογών του Μαΐου εντός του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για κίνηση που ενέχει μεγάλο ρίσκο, καθώς θεωρούν ότι ένα κακό αποτέλεσμα για το κυβερνών κόμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, θα οδηγήσει μετά την 26η Μαΐου σε πολιτικές εξελίξεις που δεν θα ελέγχει το Μαξίμου. Φοβούνται ότι ο χάρτης των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών την 27η Μαΐου (τα πολιτικά συμπεράσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές εξάγονται κατά την πρώτη Κυριακή) δεν θα είναι διαχειρίσιμος για τον κ. Τσίπρα.

Άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο, υποστηρίζουν ότι με τις δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του ο Πρωθυπουργός – οι οποίες δεν απέχουν από αυτές που έχουν δημοσιευτεί – ήταν και συνεχίζει να είναι εξαιρετικά δύσκολο να πάρει την απόφαση να πάει σε πρόωρες εκλογές τον Μάιο και όπως έχουν κάνει πολλοί προκάτοχοί του στο Μαξίμου, επιμηκύνει το βίο της κυβέρνησης όσο μπορεί, ελπίζοντας ότι τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν όσο πηγαίνουμε προς τον Οκτώβριο.

Επιπλέον, υπάρχουν και οι ορισμοί των διοικήσεων των Ανωτάτων Δικαστηρίων όπως και ο ορισμός του Επιτρόπου που παραμένουν πάντα δυνατά χαρτιά υπέρ του σεναρίου του Οκτωβρίου, ενώ οι φανατικοί υποστηρικτές του Πρωθυπουργού περιμένουν και κάτι άλλο για να αλλάξει – όπως οι ίδιοι λένε – το κλίμα. Να πάρει ο κ. Τσίπρας μαζί με τον κ. Ζάεφ το Νόμπελ Ειρήνης, στις αρχές του Οκτωβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!