Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ρίψη σμήνους 103 drones από τρία αμερικανικά μαχητικά F/A-18 Super Hornet
[Η Ναυτεμπορική]: Ρίψη σμήνους 103 drones από τρία αμερικανικά μαχητικά F/A-18 Super Hornet

[Η Ναυτεμπορική]: Ρίψη σμήνους 103 drones από τρία αμερικανικά μαχητικά F/A-18 Super Hornet

Επιτυχή επίδειξη ενός «από τα μεγαλύτερα σμήνη micro-drones στον κόσμο» πραγματοποίησαν το Strategic Capabilities Office των ΗΠΑ σε συνεργασία με τη Naval Air Systems Command στο Τσάινα Λέικ της Καλιφόρνια.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, το τεστ διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2016 και κατεγράφη από το «60 Minutes» του CBS News. Αντικείμενό του ήταν η εκτόξευση 103 drones τύπου Perdix από τρία F/A-18 Super Hornet, με τα μικρά drones να επιδεικνύουν εξελιγμένες συμπεριφορές σμήνους όπως η συλλογική λήψη αποφάσεων, η πτήση σε σχηματισμό και η αυτοθεραπεία.

«Εξαιτίας της πολύπλοκης φύσης της μάχης, τα Perdix δεν είναι προγραμματισμένα συγχρονισμένες μονάδες, αλλά ένας συλλογικός οργανισμός, που μοιράζεται έναν κοινό εγκέφαλο για λήψη αποφάσεων και αλληλοπροσαρμογή, όπως τα σμήνη στη φύση» είπε ο Γουίλιαμ Ρόπερ, διευθυντής του SCO. «Επειδή κάθε Perdix επικοινωνεί και συνεργάζεται με οποιοδήποτε άλλο Perdix, το σμήνος δεν έχει αρχηγό και μπορεί να προσαρμόζεται εύκολα στην είσοδο ή έξοδο drones από την ομάδα».

Η συγκεκριμένη επίδειξη είναι μια από τις πρώτες φορές που το Πεντάγωνο χρησιμοποιεί ομάδες μικρών, φθηνών αυτόνομων συστημάτων για αποστολές που κανονικά πραγματοποιούνταν από μεγάλα και δαπανηρά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!