Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: «Ριχάρδος Β΄» σε μια βίαιη πορεία εκθρόνισης
[Η Ναυτεμπορική]: «Ριχάρδος Β΄» σε μια βίαιη πορεία εκθρόνισης

[Η Ναυτεμπορική]: «Ριχάρδος Β΄» σε μια βίαιη πορεία εκθρόνισης

Επικεντρωμένη στην τραγικότητα της εκθρόνισης ενός βασιλιά, της απογύμνωσής του από την κατάσταση της βασιλείας και στον συνειδησιακό σεισμό που έπεται, η παράσταση «Ριχάρδος Β΄» αντλεί έμπνευση από τις ανθρώπινες καταστάσεις, τα πάθη, την κατάρρευση της ηθικής τάξης και τον Μέγα Μηχανισμό της Ιστορίας, που αποδεικνύεται ισχυρότερος από τα πρόσωπα και την εξουσία.

Βασισμένη στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Ο Βασιλιάς Ριχάρδος ο Β΄», η παράσταση, που παρουσιάστηκε από το Rēs Ratio Network, σε σκηνοθεσία της Έφης Μπίρμπα, και χαρακτηρίστηκε ως το πλέον επιδραστικό καλλιτεχνικό έργο που ξεχώρισε στην κορυφή της περασμένης θεατρικής σεζόν από το κοινό της Αθήνας, ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη (Εθνικής Αμύνης 2), για πέντε μόνο παραστάσεις στο θέατρο Αριστοτέλειον, από την Τετάρτη 15 έως και την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, στις 9.15 το βράδυ.

Εξωθώντας τον να επιστρέψει στον εαυτό

Ο βασιλιάς ως ιερό πρόσωπο, ως Ήλιος. Ο βασιλιάς Ριχάρδος ως κεντρικό σώμα που φωτίζει τους δορυφόρους του – τους υπηκόους, τους κόλακες, τους σφετεριστές του θρόνου. Τα γρανάζια του Μεγάλου Μηχανισμού της Ιστορίας που διαγράφουν την πορεία του προς το πάθος.

Ο βασιλιάς Ριχάρδος κρημνίζεται από τις παραδοχές που συγκροτούν την εικόνα του, την ταύτιση με το ιερό και την αναμφισβήτητη αίγλη του προσώπου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!