Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: ΡΕΥΜΑ: Ελεύθερη και ακέραια πατρίδα, προϋπόθεση της ευημερίας
[Η Ναυτεμπορική]: ΡΕΥΜΑ: Ελεύθερη και ακέραια πατρίδα, προϋπόθεση της ευημερίας

[Η Ναυτεμπορική]: ΡΕΥΜΑ: Ελεύθερη και ακέραια πατρίδα, προϋπόθεση της ευημερίας

«Ένας ακόμη πιλότος της Πολεμικής μας Αεροπορίας έχασε τη ζωή του πάνω από το Αιγαίο. Σχεδόν ενάμιση μήνα, δυο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται σε τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας» υπενθυμίζει και προσθέτει ότι αυτές οι υποθέσεις επαναφέρουν στο προσκήνιο την ανάγκη ύπαρξης αξιόμαχων Ενόπλων Δυνάμεων στην Πατρίδα μας».

Επίθεση στο πολιτικό προσωπικό της χώρας ότι εξαντλείται σε λόγους συλλυπητήριους και παρηγορητικούς προς τις οικογένειες των θυμάτων, αντί πράξεων για ουσιαστική ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων και της Εθνικής μας Ασφάλειας, εξαπολύει το ΡΕΥΜΑ.

«Ένας ακόμη πιλότος της Πολεμικής μας Αεροπορίας έχασε τη ζωή του πάνω από το Αιγαίο. Σχεδόν ενάμιση μήνα, δυο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται σε τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας» υπενθυμίζει και προσθέτει ότι αυτές οι υποθέσεις επαναφέρουν στο προσκήνιο την ανάγκη ύπαρξης αξιόμαχων Ενόπλων Δυνάμεων στην Πατρίδα μας.

Οι παράγοντες που συντείνουν σε αυτό είναι:

  • Η ανατροπή της παραδοσιακής ισορροπίας δυνάμεων μεταξύ Ελλάδος- Τουρκίας (το περίφημο 7 προς 10 ανήκει στο παρελθόν)
  • Η σημερινή κατάσταση της Ελλάδας, δεν της επιτρέπει να επιδιώξει εκ νέου την ισορροπία αυτή
  • Η Τουρκία οξύνει συνεχώς τη ρητορική και τις παράνομες ενέργειές της σε βάρος της χώρας μας, χωρίς η Ελλάδα να προβαίνει σε καμία πρωτοβουλία προς την Ατλαντική Συμμαχία, όπου και οι δυο χώρες μετέχουν
  • Η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου υφίσταται γενικευμένη αναταραχή
  • Υπάρχουν εστίες αποσταθεροποίησης στα βόρεια σύνορά μας

Το ΡΕΥΜΑ, διατυπώνει τις πρώτες του προτάσεις επί του θέματος, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις περιορισμένες δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας μας στην παρούσα συγκυρία:

  • Σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, όχι όμως με σύνθεση βετεράνων πολιτικών, αλλά επιλεγμένων ειδικοτήτων κι ατόμων, που να προσδίδουν προστιθέμενη αξία στη λειτουργία του Οργάνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!