Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Reuters: Η Lockheed Martin θα προτείνει υβρίδιο των F-22 και F-35 στην Ιαπωνία
[Η Ναυτεμπορική]: Reuters: Η Lockheed Martin θα προτείνει υβρίδιο των F-22 και F-35 στην Ιαπωνία

[Η Ναυτεμπορική]: Reuters: Η Lockheed Martin θα προτείνει υβρίδιο των F-22 και F-35 στην Ιαπωνία

Η αμερικανική Lockheed Martin σκοπεύει να προσφέρει στην Ιαπωνία ένα stealth μαχητικό το οποίο θα αποτελεί ένα υβρίδιο μεταξύ του F-22 Raptor (η εξαγωγή του οποίου απαγορεύεται από την αμερικανική κυβέρνηση) και του F-35 Lightning II, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο δύο πηγές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Lockheed έχει συζητήσει την ιδέα αυτή με στελέχη του ιαπωνικού υπουργείου Άμυνας και θα κάνει επίσημη πρόταση ως απάντηση σε ένα ιαπωνικό request for information (RFI), αφού λάβει άδεια από την αμερικανική κυβέρνηση για να προσφέρει την προηγμένη αυτή στρατιωτική τεχνολογία, ανέφεραν οι πηγές, που, όπως σημειώνεται έχουν «άμεση γνώση της πρότασης».

Η απόφαση σχετικά με το αν θα επιτραπεί να δοθούν τμήματα των απόρρητων σχεδίων των προηγμένων αυτών αεροσκαφών και των λογισμικών τους στην Ιαπωνία, προκειμένου να βοηθηθεί να παραμείνει μπροστά από την Κίνα στον τομέα των εξοπλισμών, θεωρείται πως θα αποτελέσει σημαντικό τεστ ως προς το κατά πόσο ο πρόεδρος Τραμπ θα τηρήσει τη δέσμευσή του για επανεξέταση της πολιτικής των ΗΠΑ στον τομέα των εξαγωγών όπλων.

Το προτεινόμενο αεροσκάφος «θα συνδύαζε το F-22 με το F-35 και θα μπορούσε να είναι ανώτερο και των δύο τους» σύμφωνα με μία από τις πηγές. Σημειώνεται πως η Ιαπωνία ήδη προμηθεύεται το stealth μαχητικό F-35, ενώ επιδιώκει να αποκτήσει και ένα άλλο μαχητικό εναέριας υπεροχής στη δεκαετία του 2030, προκειμένου να αποτρέψει τις εισβολές στον εναέριο χώρο της από κινεζικά και ρωσικά μαχητικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!