Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Renault – Fiat Chrysler: Σε διαπραγματεύσεις για στρατηγική συνεργασία
[Η Ναυτεμπορική]: Renault – Fiat Chrysler: Σε διαπραγματεύσεις για στρατηγική συνεργασία

[Η Ναυτεμπορική]: Renault – Fiat Chrysler: Σε διαπραγματεύσεις για στρατηγική συνεργασία

Πριν από δύο μήνες είχαν έρθει στο φως πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Renault επεδίωκε πλήρη συγχώνευση με την Nissan και στη συνέχεια εξαγορά της Fiat Chrysler.

Η γαλλική Renault και η Fiat Chrysler είναι σε διαπραγματεύσεις για μία στρατηγική συνεργασία, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times. Την είδηση επιβεβαιώνουν πηγές και στο CNBC, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς συζητείται και ποια μορφή η συνεργασία αυτή θα μπορούσε να λάβει.

Πριν από δύο μήνες είχαν έρθει στο φως πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Renault επεδίωκε πλήρη συγχώνευση με την Nissan και στη συνέχεια εξαγορά της Fiat Chrysler. Τότε ο Μάικ Μάνλι, επικεφαλής της ιταλοαμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, είχε σχολιάσει πως είναι ανοιχτός σε μία στρατηγική συνεργασία ή συγχώνευση ή οποιαδήποτε σχέση θα καθιστούσε την εταιρεία πιο δυνατή για να αντεπεξέλθει στον αυξανόμενο ανταγωνισμό και τις νέες προκλήσεις για τη βιομηχανία αυτοκινήτου.

Μία άλλη επιλογή είναι και η ένταξη της Fiat Chrysler στη Συμμαχία Renault- Nissan- Mitsubishi, η οποία δημιουργήθηκε το 1999. Αν και δεν θα πρόκειται για πλήρη συγχώνευση, θα δημιουργούσε την μεγαλύτερη δύναμη στην αγορά αυτοκινήτου, με αθροιστικές πωλήσεις 15,6 εκατομμυρίων οχημάτων ετησίως. Σήμερα πρώτη δύναμη είναι η γερμανική Volkswagen με πωλήσεις 10,8 εκατομμυρίων οχημάτων πέρυσι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!