Κυριακή, 23 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: RE/MAX: Τάσεις σταθεροποίησης της αγοράς ακινήτων
[Η Ναυτεμπορική]: RE/MAX: Τάσεις σταθεροποίησης της αγοράς ακινήτων

[Η Ναυτεμπορική]: RE/MAX: Τάσεις σταθεροποίησης της αγοράς ακινήτων

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφηκαν το προηγούμενο έτος στην αγορά ακινήτων, η οποία φαίνεται πως βάζει «φρένο» στην παρατεταμένη ύφεση των τελευταίων ετών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της RE/MAX Ελλάς και της ΕΛΣΤΑΤ, οι τιμές των κατοικιών εμφάνισαν οριακή μείωση το 2016, καθώς σε εθνικό επίπεδο, η τιμή πώλησης των μεταχειρισμένων ακινήτων περιορίστηκε κατά 2,3% και των νέων κατά μόλις 0,2%.

Στην Αττική, σημειώθηκε μικρή πτώση 0,6% στα μεταχειρισμένα, ενώ καταγράφηκε αύξηση 2,2% στα νέα. Στη Θεσσαλονίκη, ακολούθως, η μείωση ανήλθε στο 3,2% όσον αφορά τα μεταχειρισμένα ακίνητα και στο 4,8% όσον αφορά τα νέα. Στο υπόλοιπο της χώρας, παρατηρήθηκε άνοδος 3,3% στην τιμή των μεταχειρισμένων και αύξηση 1,1% στην τιμή των νέων.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα ευρήματα της RE/MAX, οι προοπτικές της αγοράς ακινήτων είναι συγκρατημένα αισιόδοξες, καθώς:

  • η ελληνική οικονομία δείχνει σημάδια σταθεροποίησης αλλά και προοπτικές ανάπτυξης
  • παρατηρείται έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό αλλά και αύξηση της ζήτησης από την εγχώρια αγορά, καθώς οι τιμές των ακινήτων έχουν φτάσει σε ένα ιδιαίτερα ελκυστικό επίπεδο

Αναλυτικά τα στοιχεία της RE/MAX

  • Σε όλη τη χώρα, περίπου το 85% των πωληθέντων ακινήτων ήταν κατοικίες, ενώ τα οικόπεδα καθώς και τα επαγγελματικά ακίνητα είχαν μικρά μερίδια (ποσοστό 6% & 9% αντίστοιχα).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!