Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ρέγκλινγκ: Μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους – Αυστηρότερη εποπτεία
[Η Ναυτεμπορική]: Ρέγκλινγκ: Μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους – Αυστηρότερη εποπτεία

[Η Ναυτεμπορική]: Ρέγκλινγκ: Μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους – Αυστηρότερη εποπτεία

Η απάντηση στο πώς η Ελλάδα θα τερματίσει το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης συνδέεται με το ύψος της ελάφρυνσης του χρέους που θέλει, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

Επιπλέον, ο επικεφαλής του ESM τόνισε πως «εάν η Ελλάδα επιθυμεί πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους τότε αυτή η επιτήρηση θα ενισχυθεί. Θα είναι μάλλον λίγο πιο σφιχτή και πιο ολοκληρωμένη από αυτή που εφαρμόζουμε σε άλλες χώρες».

Mιλώντας στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, ο κ. Ρέγκλινγκ τόνισε ότι «δεν φαίνεται απαραίτητο» για την Ελλάδα να ζητήσει πρόσθετα χρήματα, εφόσον η κυβέρνηση συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

«Οι αγορές παρακολουθούν (την Ελλάδα) πολύ προσεκτικά, αλλά αν (συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις) πιστεύω ότι θα μπορεί να έχει μια καθαρή έξοδο τον Αύγουστο και να επιστρέψει στις αγορές» σημείωσε.

Tα Stress test

Σύμφωνα με τον κ. Ρέγκλινγκ οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές σύντομα θα δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα των Stress test των ελληνικών τραπεζών, τονίζοντας ότι η τρέχουσα ανησυχία που παρατηρείται στις αγορές λόγω του υψηλότερου πληθωρισμού και των υψηλότερων επιτοκίων είναι τάση που παρατηρείται στις ΗΠΑ και είναι απίθανο να βλάψει τις ελληνικές τράπεζες.

«Στην Ευρώπη δεν είχαμε αστάθεια. Η κατάσταση είναι αρκετά διαφορετική», σημείωσε.
«Για παράδειγμα, δεν βλέπω κανένα αντίκτυπο στην Ελλάδα», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι τα ελληνικά επιτόκια στη δευτερογενή αγορά ήταν σταθερά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!