Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ρέγκλινγκ: Καλές οι πιθανότητες να αναχρηματοδοτείται η Ελλάδα μετά το πρόγραμμα
[Η Ναυτεμπορική]: Ρέγκλινγκ: Καλές οι πιθανότητες να αναχρηματοδοτείται η Ελλάδα μετά το πρόγραμμα

[Η Ναυτεμπορική]: Ρέγκλινγκ: Καλές οι πιθανότητες να αναχρηματοδοτείται η Ελλάδα μετά το πρόγραμμα

Η ελληνική κυβέρνηση «βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί», δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, ενώ πρόσθεσε πως «αν η χώρα συνεχίσει να πραγματοποιεί αυτές τις αλλαγές, έχει καλές πιθανότητες να μπορεί να αναχρηματοδοτείται μόνη της τακτικά, μετά από την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018».

Μιλώντας στο Κολέγιο της Ευρώπης, στην πόλη Μπριζ του Βελγίου, ο κ. Ρέγκλινγκ τόνισε ότι η Ελλάδα έκανε ένα πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση τον Ιούλιο, όταν εξέδωσε το πρώτο της ομόλογο από το 2014.

Υπενθύμισε, δε, ότι οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης έχουν δεσμευτεί να παράσχουν περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα στη λήξη του προγράμματος, εφόσον χρειαστεί και αν η χώρα συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις.

Ο κ. Ρέγκλινγκ αναφέρθηκε στον ρόλο του ESM, σημειώνοντας ότι τα χαμηλά του επιτόκια συνεπάγονται σημαντική εξοικονόμηση πόρων για τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα.

Για την Ελλάδα, είπε πως δανείζεται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας φθηνότερα από ό,τι αν δανειζόταν από τις αγορές, εξοικονομώντας σχεδόν 10 δισ. ευρώ ετησίως ή ποσοστό 5,6% του ΑΕΠ της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!