Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ρευστότητα σε μμε με ευνοϊκούς όρους δανειοδότησης
[Η Ναυτεμπορική]: Ρευστότητα σε μμε με ευνοϊκούς όρους δανειοδότησης

[Η Ναυτεμπορική]: Ρευστότητα σε μμε με ευνοϊκούς όρους δανειοδότησης

Του Σταμάτη Ζησίμου
[email protected]

Στην εκταμίευση 675 δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις συνολικού προϋπολογισμού 96 εκατ. ευρώ έχουν προχωρήσει οι τράπεζες που «τρέχουν» το χρηματοδοτικό εργαλείο «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση». Το εν λόγω πρόγραμμα έχει συσταθεί στο πλαίσιο της συνεπένδυσης από το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) και τις τράπεζες, με ποσοστό 40% από το πρώτο και 60% από τις δεύτερες.

Μέσω του προγράμματος «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση», ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στα 915,75 εκατ. ευρώ (549,45 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες και 366,3 εκατ. ευρώ από το ΕΤΕΑΝ), παρέχονται δάνεια με ευνοϊκό επιτόκιο σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, το 40% του δανείου, δηλαδή στο ποσοστό που συμμετάσχει το ΕΤΕΑΝ, είναι άτοκο. Αντίστοιχα, το μεσοσταθμικό επιτόκιο των κεφαλαίων που συνεισφέρουν οι τράπεζες, δηλαδή για το 60% του δανείου, δεν πρέπει να υπερβαίνει το ετήσιο μεσοσταθμικό επιτόκιο του υπόλοιπου χαρτοφυλακίου επιχειρηματικών δανείων τους.

Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί είναι το υψηλό ποσοστό εγκρίσεων των δανείων, καθώς από τα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει ότι από τις 1.157 αιτήσεις δανειοδότησης έχουν εγκριθεί οι 1.119, προϋπολογισμού 208 εκατ. ευρώ. Από τα 1.119 επενδυτικά σχέδια που έχουν εγκριθεί, για τα 880 έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις και για 675 εξ αυτών έχει ολοκληρωθεί η εκταμίευσή τους.

Δύο υποπρογράμματα

Τα δάνεια που παρέχονται από την «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση» έχουν τον χαρακτήρα είτε κεφαλαίου κίνησης, είτε επενδυτικού σκοπού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!