Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: «Ρεφάρισμα» της Ferrero με 30% αύξηση στον τζίρο
[Η Ναυτεμπορική]: «Ρεφάρισμα» της Ferrero με 30% αύξηση στον τζίρο

[Η Ναυτεμπορική]: «Ρεφάρισμα» της Ferrero με 30% αύξηση στον τζίρο

Της Δανάης Αλεξάκη
[email protected]

Σχεδόν 30% αύξηση εσόδων κατέγραψε η Ferrero στην Ελλάδα, επιτυγχάνοντας την επαναφορά του τζίρου της στα επίπεδα της περιόδου πριν από την «προκλητική» διετία 2016-2017, όταν και έχασε το 33% της αξίας των πωλήσεών της, λόγω της ισχυρής παρουσίας των μαρκών της στις αλυσίδες που διέκοψαν τότε τη λειτουργία τους.

Η γλυκιά «γεύση» που άφησε η εγχώρια θυγατρική στον μητρικό όμιλο Ferrero International S.A., στη χρήση που ολοκληρώθηκε το φετινό Αύγουστο, δίνει τη δυνατότητα για αντίστοιχα θετικές προβλέψεις για την τρέχουσα οικονομική περίοδο, που θα ολοκληρωθεί 31/3/2020, τόσο σε επίπεδο εσόδων όσο και κερδών.

Η Ferrero Ελλάδος, διαθέτοντας ισχυρή παρουσία στο ράφι τόσο στα σοκολατάκια όσο και στα αλείμματα σοκολάτας με το σήμα Nutella αλλά και τους ιδιαίτερα δημοφιλείς κωδικούς στα παιδιά Kinder, φέρεται να ευνοήθηκε σημαντικά από τις αλλαγές που συντελέστηκαν στις εγχώριες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και την ενεργοποίηση μεγάλου αριθμού σημείων που «άλλαξαν» χέρια και να διεύρυνε τα ισχυρά της μερίδια απορροφώντας σημαντικό μέρος της αύξησης που καταγράφει η κατηγορία των σοκολατοειδών.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τα σοκολατάκια εμφανίζουν φέτος σημαντική αύξηση πωλήσεων η οποία στο επτάμηνο διαμορφώθηκε στο 11,5% (σ.σ.: οργανωμένη λιανική), ενώ «κινητικότητα» καταγράφεται και στα αλείμματα σοκολάτας, καθώς ισχυρά εγχώρια σήματα αλλά και μικροί παραγωγοί εισήλθαν στην κατηγορία. Μικρή υποχώρηση της τάξεως του 1,1% καταγράφηκε στο επτάμηνο στην αξία στα σοκολατένια αυγά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!