Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Randstad: Ο προσωπικός χρόνος «θυσία» στο βωμό της εργασίας – Στην 5η θέση η Ελλάδα
[Η Ναυτεμπορική]: Randstad: Ο προσωπικός χρόνος «θυσία» στο βωμό της εργασίας – Στην 5η θέση η Ελλάδα

[Η Ναυτεμπορική]: Randstad: Ο προσωπικός χρόνος «θυσία» στο βωμό της εργασίας – Στην 5η θέση η Ελλάδα

Αισιόδοξοι ως προς τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα εμφανίζονται οι εργαζόμενοι, με το 70% να πιστεύει σε καλύτερα αποτελέσματα για την επιχείρηση στην οποία απασχολείται. Την ίδια στιγμή, το 56% θεωρεί πως η οικονομική κατάσταση στη χώρα θα βελτιωθεί το 2020, όπως προκύπτει από την έρευνα Workmonitor της Randstad. Σύμφωνα με την έρευνα, το 40% των εργαζομένων πιστεύει ότι θα πάρει αύξηση το 2020 ενώ το 38% ότι θα λάβει κάποιας μορφής bonus στο τέλος του οικονομικού έτους.

Με βάση τα ευρήματα της έρευνας, το συντριπτικό ποσοστό των Ελλήνων εργαζομένων επιτρέπει την εμπλοκή της εργασίας στον προσωπικό του χρόνο με το 71% των ερωτηθέντων να υποστηρίζουν ότι απαντούν άμεσα σε τηλεφωνήματα, emails και μηνύματα σχετικά με την εργασία τους, πέραν του ωραρίου εργασίας με τον παγκόσμιο μέσο όρο να είναι στο 59%. Το ποσοστό αυτό φέρνει την Ελλάδα στην 5η θέση παγκοσμίως πίσω από την την Ινδία, την Κίνα, την Τουρκία και τη Μαλαισία.

Η στάση αυτή των Ελλήνων εργαζόμενων δεν φαίνεται, σύμφωνα με την έρευνα, να είναι απολύτως εθελοντική αφού το 55% δήλωσε πως ο εργοδότης τους αναμένει από τους υπαλλήλους να είναι διαθέσιμοι εκτός κανονικού ωραρίου εργασίας, ποσοστό που κινείται λίγο κάτω από το παγκόσμιο μέσο όρο που είναι 56%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!