Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ράλι στους προβλήτες του ΣΕΜΠΟ, προβληματισμός για τη Ζώνη
[Η Ναυτεμπορική]: Ράλι στους προβλήτες του ΣΕΜΠΟ, προβληματισμός για τη Ζώνη

[Η Ναυτεμπορική]: Ράλι στους προβλήτες του ΣΕΜΠΟ, προβληματισμός για τη Ζώνη

Με συνεχή ρεκόρ στον αριθμό των διακινούμενων εμπορευματοκιβωτίων κλείνει κάθε μήνας του 2016 για τη θυγατρική της Cosco και αν κρατήσει την ίδια δυναμική μέχρι το τέλος του χρόνου, εκτιμάται ότι η κίνηση θα ξεπεράσει τα 3,5 εκατ. teu.

Του Αντώνη Τσιμπλάκη
[email protected]

Αυξάνει διαρκώς τη δυναμική της στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού του Πειραιά η θυγατρική της Cosco, ΣΕΠ Α.Ε., που έχει αναλάβει τη διαχείρισή τους για τα επόμενα 35 χρόνια. Στο εννεάμηνο του 2016 παρουσιάζει αύξηση 17,4% σε σχέση με πέρυσι, έχοντας διακινήσει 2,64 εκατ. teu από 2,25 εκατ. πέρυσι.

Με ακόμη μεγαλύτερη αύξηση έκλεισε και ο Σεπτέμβριος, αφού πραγματοποιήθηκαν 304.000 κινήσεις από 241.000 το 2015 σημειώνοντας άνοδο κατά 25,7%. Αν κρατήσει την ίδια δυναμική μέχρι το τέλος του χρόνου, εκτιμάται ότι η κίνηση θα ξεπεράσει τα 3,5 εκατ. teu.

Σε αντίθεση όμως με την ΣΕΠ που από την πρώτη στιγμή η Cosco έδειξε τη μεγάλη δυναμική της, η διαχείριση του ΟΛΠ αποδεικνύεται ένα πολύ πιο πολύπλοκο project. Ήδη η πληροφορία που κυκλοφόρησε για την έλευση νέας πλωτής δεξαμενής 300.000 τόνων στα τέλη του 2016 από την Κίνα για την ενίσχυση της ναυπηγοεπισκευής δεν επιβεβαιώνεται, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την ημερομηνία άφιξής της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!