Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Γ. Ραγκούσης: Ψευδόμενη και αδίστακτη η κυβέρνηση Μητσοτάκη
[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Ραγκούσης: Ψευδόμενη και αδίστακτη η κυβέρνηση Μητσοτάκη

[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Ραγκούσης: Ψευδόμενη και αδίστακτη η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Όχι μόνον ασκήθηκε αστυνομική βία στην επιχείρηση στο Κουκάκι αλλά ασκήθηκε παράνομη κι αντισυνταγματική αστυνομική βία, τονίζει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούσης, που κάνει λόγο για ψευδόμενη και αδίστακτη κυβέρνηση, ενώ αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης «γυναίκα πυροβολήθηκε εξ επαφής με πλαστική σφαίρα».

Ο κ. Ραγκούσης επικαλούμενος ιατρικές γνωματεύσεις των νοσοκομείων ΕΛΠΙΣ και Ερυθρός Σταυρός, επισημαίνει ότι «τεκμηριώθηκαν πλέον δύο αναντίλεκτες αλήθειες. Πρώτον: Στην επιχείρηση των ΜΑΤ στο Κουκάκι ασκήθηκε παράνομη αστυνομική βία με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών μελών της οικογένειας Ινδαρέ μέσα στην ιδιοκτησία τους. Επίσης, τουλάχιστον μία γυναίκα πυροβολήθηκε εξ επαφής με πλαστική σφαίρα. Δεύτερον: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είπε ψέματα και προσπάθησε να αποκρύψει τα πραγματικά περιστατικά».

Αναφερόμενος στη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη τη χαρακτηρίζει μνημειώδη «ως προς το θράσος της και τα ψέματά της πως δήθεν δεν ασκήθηκε αστυνομική βία κατά την επιχείρηση των ΜΑΤ. Όσα παράνομα κι αντισυνταγματικά έγιναν εντός της ιδιοκτησίας Ινδαρέ, ήταν αναπόσπαστο μέρος της αστυνομικής επιχείρησης για την εκκένωση της κατάληψης του όμορου κτιρίου κι εκθέτουν ανεπανόρθωτα και τους ψεύτες και όσους τους στηρίζουν».

Και προσθέτει: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνον έχει την αποκλειστική πολιτική ευθύνη για την παράνομη και καταχρηστική αστυνομική βία με την οποία παραβιάστηκαν ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος, αλλά πλέον αποδεικνύεται και ως μία ψευδόμενη κι αδίστακτη κυβέρνηση η οποία συκοφαντεί και τραυματίζει αθώους πολίτες όπως η οικογένεια Ινδαρέ, προκειμένου να συγκαλύψει τις έκνομες ενέργειές της».

Με βάση τα παραπάνω λοιπόν, καταλήγει η δήλωση του κ. Ραγκούση, «η αντίδραση και η εναντίωση επαφίεται πλέον όχι μόνο σε κόμματα ή φορείς αλλά και σε κάθε ευσυνείδητο πολίτη που πιστεύει σε μία ευνομούμενη πολιτεία, σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου και σε μία προοδευτική Ελλάδα».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!