Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: ΠτΔ για Τουρκία: Δεν θα ανεχθούμε παραβιάσεις της κυπριακής ΑΟΖ
[Η Ναυτεμπορική]: ΠτΔ για Τουρκία: Δεν θα ανεχθούμε παραβιάσεις της κυπριακής ΑΟΖ

[Η Ναυτεμπορική]: ΠτΔ για Τουρκία: Δεν θα ανεχθούμε παραβιάσεις της κυπριακής ΑΟΖ

Την διαχρονική και αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας προς την Κυπριακή Δημοκρατία εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι το Κυπριακό δεν είναι διμερές αλλά ευρωπαϊκό και διεθνές ζήτημα και η επίλυσή του πρέπει να πληροί όλες τις προϋποθέσεις του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε τη θέση για ένα ομοσπονδιακό κράτος και τόνισε ότι δεν νοούνται στρατεύματα κατοχής και εγγυητές. Επισήμανε ότι η Τουρκία έχει να κάνει με την Ευρώπη όταν συζητάει το Κυπριακό και δεν θα ανεχτούμε από μέρους της παραβιάσεις τής κυπριακής ΑΟΖ, ενώ επανέλαβε ότι η Τουρκία δεσμεύεται από το δίκαιο της Θάλασσας.

Χαρακτήρισε επίσης «γραφικές μεν, επικίνδυνες δε» τις «αυτοκρατορικές φαντασιώσεις της Τουρκίας».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού «για τη διαχρονική, άδολη, χωρίς σκοπιμότητες στήριξη» της Λευκωσίας από την Αθήνα και τον ελληνικό λαό. Αναφέρθηκε στην πρωινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι στόχος της ήταν οι συντονισμός εν όψει της συνάντησης με τον γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για τη δημιουργία μιας βάσης θετικού διαλόγου.

Ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι η κυπριακή πλευρά δεν θα δεχθεί έκνομες ενέργειες από την πλευρά της Τουρκίας, που δεν βοηθούν στη δημιουργία θετικού κλίματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!