Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: ΠτΔ: Αφετηρία διαρκούς σεβασμού και απότισης φόρου τιμής η Ημέρα της Μητέρας
[Η Ναυτεμπορική]: ΠτΔ: Αφετηρία διαρκούς σεβασμού και απότισης φόρου τιμής η Ημέρα της Μητέρας

[Η Ναυτεμπορική]: ΠτΔ: Αφετηρία διαρκούς σεβασμού και απότισης φόρου τιμής η Ημέρα της Μητέρας

«Λίκνο και στήριγμα του θεσμού της οικογένειας» χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τις μητέρες, σε μήνυμά του για την αυριανή Ημέρα της Μητέρας.

«Η Ημέρα της Μητέρας οφείλει ν’ αποτελεί αφετηρία διαρκούς σεβασμού και απότισης φόρου τιμής στη Μητέρα, ως πρόσωπο και πρότυπο το οποίο ακτινοβολεί» αναφέρει ο Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του.

«Αυτό τον σεβασμό και αυτό τον φόρο τιμής τον οφείλουμε στην Μητέρα, ιδίως εμείς, οι Έλληνες, δοθέντος ότι υπό την ως άνω διπλή της ιδιότητα υπερασπίζεται, με ιδανικό τρόπο, αφενός τις θεμελιώδεις ανθρωπιστικές αρχές και αξίες της αρμονικής και δημιουργικής κοινωνικής συμβίωσης και, αφετέρου -και συνακόλουθα- τον κοινωνικό ιστό και την εν γένει κοινωνική συνοχή» σημειώνει υπογραμμίζοντας ότι αυτό «αποκτά ιδιαίτερη σημασία στις μέρες μας, όταν οι κίνδυνοι ρήξης του κοινωνικού ιστού και της κοινωνικής συνοχής, εμφανείς και κυρίως υποδόριοι, βρίσκονται σε εμφανή έξαρση».

Εν όψει των προσεχών ευρωεκλογών, ο κ. Παυλόπουλος τονίζει ότι η φετινή Ημέρα της Μητέρας πρέπει να εμπνέει κάθε συνειδητοποιημένο Ευρωπαίο πολίτη, ώστε με την ετυμηγορία του να υπερασπισθεί, κατ’ εξοχήν έναντι μορφωμάτων λαϊκισμού και ρατσισμού, τις θεμελιώδεις ανθρωπιστικές αρχές και αξίες, πάνω στις οποίες στηρίζεται το όλο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!