Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: «Ψυχρή» υποδοχή Ερντογάν στο αίτημα Μπαχτσελί για πρόωρες εκλογές
[Η Ναυτεμπορική]: «Ψυχρή» υποδοχή Ερντογάν στο αίτημα Μπαχτσελί για πρόωρες εκλογές

[Η Ναυτεμπορική]: «Ψυχρή» υποδοχή Ερντογάν στο αίτημα Μπαχτσελί για πρόωρες εκλογές

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν επιφύλαξε ψυχρή υποδοχή στο αίτημα του συμμάχου του, ηγέτη του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί για πρόωρες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές τον Αύγουστο του 2018 αντί του Νοεμβρίου του 2019.

«Οι συνταγματικές αλλαγές θα εφαρμοστούν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2019», ανέφερε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν την Τετάρτη, υπό την ιδιότητα των αρχηγών των κομμάτων τους, για να συζητήσουν το θέμα.

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), του οποίου ο Ταγίπ Ερντογάν είναι πρόεδρος και το MHP θα σχηματίσουν εκλογική συμμαχία στις βουλευτικές εκλογές, υπό τον τίτλο «Λαϊκή Συμμαχία», ενώ θα στηρίξουν από κοινού την υποψηφιότητα του νυν προέδρου της Τουρκίας για νέα θητεία στο ύπατο αξίωμα στις προεδρικές εκλογές.

Ο κ. Μπαχτσελί επικαλέστηκε «οικονομικές και πολιτικές επιχειρήσεις εις βάρος της Τουρκίας» και υποστήριξε ότι είναι δύσκολο η χώρα «να αντέξει υπό τέτοιες συνθήκες» έως τον Νοέμβριο του 2019.

Απαντώντας στην πρόταση Μπαχτσελί, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ είπε ότι τα όργανα του AKP θα εξετάσουν το αίτημα του MHP.

«Οι επίσημοι θεσμοί του κόμματος θα το εξετάσουν και στη συνέχεια θα υπάρξει ανακοίνωση», είπε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.

Η τουρκική λίρα υποχώρησε στα 4,1103 δολάρια στις 09.41 GMT, από τα 4,0865 όπου βρισκόταν πριν από τα σχόλια του Μπαχτσελί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!