Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Προβληματισμός Αβραμόπουλου – Μητσοτάκη για την αύξηση των προσφυγικών ροών
[Η Ναυτεμπορική]: Προβληματισμός Αβραμόπουλου – Μητσοτάκη για την αύξηση των προσφυγικών ροών

[Η Ναυτεμπορική]: Προβληματισμός Αβραμόπουλου – Μητσοτάκη για την αύξηση των προσφυγικών ροών

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης (δεξιά) συνομιλεί με τον επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Έντονο προβληματισμό για την αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου εξέφρασε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο. 

«Η κατάσταση επιβαρύνεται διαρκώς, υπάρχει έντονη και κατανοητή αντίδραση από τις τοπικές κοινωνίες και είναι ένα ζήτημα που θα βρούμε μπροστά μας και θέλουμε άμεση διαχείριση με βοήθεια των ευρωπαϊκών υπηρεσιών», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. 

Ο επίτροπος εξέφρασε επίσης τον προβληματισμό του, λέγοντας πως χρειάζεται περισσότερη συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, αλλά και στο εσωτερικό της Ελλάδας συνεργασία μεταξύ των αρχών.

«Θέλω να πιστεύω πως αυτό που παρατηρείται σήμερα θα ξεπεραστεί σύντομα. Η Ευρώπη είναι στο πλευρό της Ελλάδας, οικονομικά, πολιτικά, με την παροχή τεχνογνωσίας και στελεχών για τη δημιουργία, στα νησιά κυρίως, ενός τείχους, το οποίο δεν θα είναι αυτό που κάποιοι προσπαθούν να χτίσουν στην Ευρώπη, αλλά κυρίως μιας καλύτερης διαχείρισης των ευρωπαϊκών συνόρων», σημείωσε.

Ο Αβραμόπουλος εξήρε «τη στάση της ελληνικής κοινωνίας, απέναντι σε αυτό το φαινόμενο, το οποίο θα κρατήσει για πάρα πολύ καιρό», ενώ πρόσθεσε: «Θέλω να πιστεύω ότι αυτό που δικαιολογημένα έχει προκαλέσει ανησυχία στις τοπικές κοινωνίες σύντομα με τη συνεργασία των τοπικών αρχών, των αρχών της κυβέρνησης και των υπηρεσιών του κράτους θα ξεπεραστεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!