Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Προβλήματα λειτουργίας στο σύστημα προσδιορισμού θέσης Galileo της Ευρώπης
[Η Ναυτεμπορική]: Προβλήματα λειτουργίας στο σύστημα προσδιορισμού θέσης Galileo της Ευρώπης

[Η Ναυτεμπορική]: Προβλήματα λειτουργίας στο σύστημα προσδιορισμού θέσης Galileo της Ευρώπης

Μπορεί οι προσδοκίες από το σύστημα Galileo να είναι μεγάλες από την πλευρά της Ευρώπης, αλλά οι πρακτικές και τα προβλήματα δείχνουν άλλο δρόμο.
Το πιο πρόσφατο πρόβλημα που προέκυψε στη λειτουργία του Galileo το έθεσε εκτός λειτουργίας για αρκετές ημέρες, χωρίς να γίνεται γνωστό το πότε θα επανέλθει σε πλήρη λειτουργία. Η Ευρώπη πίστευε ότι θα μπορούσε να σταματήσει να εξαρτάται από το σύστημα GPS που έχει αναπτύξει ο αμερικανικός στρατός για τη δορυφορική πλοήγηση των πολιτών της, ενώ η επιδίωξή της ήταν να δημιουργήσει ένα σύστημα πλοήγησης με μεγαλύτερη ακρίβεια, αλλά και αξιοπιστία από το GPS. To Galileo δεν φαίνεται να έχει καταφέρει να ανταποκριθεί μέχρι στιγμής σε αυτές τις προσδοκίες και το πρόσφατο τεχνικό πρόβλημα που έχει προκύψει επιβεβαιώνει αυτή την άποψη.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση το δωρεάν σύστημα Galileo χρησιμοποιείται ήδη από 100 εκατομμύρια smartphones σε όλο τον κόσμο, αλλά η λειτουργία του στα μοντέρνα κινητά γίνεται συνδυαστικά με άλλες πλατφόρμες, όπως είναι το GPS, το GLONASS της Ρωσίας και το Beidu της Κίνας, επομένως είναι δεδομένο ότι οι περισσότεροι χρήστες του δεν έχουν αντιληφθεί ότι το Galileo βρίσκεται αρκετές ημέρες εκτός λειτουργίας.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ένα τεχνικό πρόβλημα στο έδαφος οδήγησε σε προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της πλοήγησης στο Galileo, καθώς και στο σύστημα χρονισμού του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!