Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πρόβλεψη για τζίρο 2 δισ. η Μytilineos
[Η Ναυτεμπορική]: Πρόβλεψη για τζίρο 2 δισ. η Μytilineos

[Η Ναυτεμπορική]: Πρόβλεψη για τζίρο 2 δισ. η Μytilineos

Πολύ καλύτερα των προβλέψεων αναμένονται να κινηθούν τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου Μytilineos το 2019, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ομώνυμου ομίλου Ευάγγελος Μυτιληναίος στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων. Στο τέλος της προηγούμενης οικονομικής χρήσης ο κ. Μυτιληναίος είχε τονίσει πως σε επιχειρησιακό επίπεδο έχουν τεθεί οι βάσεις ώστε το 2019 να αποτελέσει εκ νέου για την εταιρεία ένα έτος με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, σε κάθε έναν από τους τομείς δραστηριότητάς της.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η Mytilineos δείχνει να ολοκληρώνει το πρώτο εξάμηνο του 2019 με τζίρο άνω του 1 δισ. ευρώ, ενώ το β’ εξάμηνο αναμένεται να είναι αρκετά καλύτερο, γεγονός το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον όμιλο να προσβλέπει για το 12μηνο σε συνολικά έσοδα άνω των 2 δισ. ευρώ.

Επιχειρηματικές κινήσεις
Επιπλέον ο κ. Μυτιληναίος, εστιάζοντας στις επιχειρηματικές κινήσεις του ομίλου, τόνισε πως το φθινόπωρο θα ξεκινήσει η κατασκευή της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο, το οποίο θα είναι μεγαλύτερης ισχύος από τα 665 MW και η λειτουργία του αναμένεται πριν από το τέλος του 2021. Παράλληλα, προχωρά η βασική μηχανολογική μελέτη για το νέο -game changer- εργοστάσιο παραγωγής Αλουμίνας στις εγκαταστάσεις του Αγίου Νικολάου. Τονίστηκε ότι είναι μια ακριβή επένδυση, αλλά έχει δρομολογηθεί για να γίνει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!