Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Πρόβα συναίνεσης η ψήφος των αποδήμων
[Η Ναυτεμπορική]: Πρόβα συναίνεσης η ψήφος των αποδήμων

[Η Ναυτεμπορική]: Πρόβα συναίνεσης η ψήφος των αποδήμων

Του Γιάννη Καμπουράκη
[email protected]

Αρκετές πιθανότητες συμφωνίας στο θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού διαφαίνονται λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση της διακομματικής, μετά την αναγκαστική υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η προοπτική της πολιτικής απομόνωσής του σε ένα θέμα που συγκεντρώνει τη στήριξη περίπου των ¾ της κοινής γνώμης και έχει βάλει όλα τα κόμματα στο τραπέζι του διαλόγου, ανάγκασε την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει ρότα την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη γνωστοποίηση της κυβερνητικής πρότασης που προβλέπει δικαίωμα ψήφου για όλους όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, αλλά ταυτόχρονα δεν θα λείπουν περισσότερα από 30 χρόνια από την Ελλάδα και θα έχουν αποδεδειγμένα οικονομική σχέση με τη χώρα (ελληνικό ΑΦΜ ή συγγενική σχέση α’ βαθμού με Έλληνα φορολογούμενο), ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε σε δύσκολη θέση και δεν μπορούσε να στοιχειοθετήσει τη θέση της πλήρους άρνησης και των καταγγελιών περί νόθευσης του εκλογικού σώματος.

Οι αλλαγές αυτές ήταν προς την κατεύθυνση των θέσεων του Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25 και οι πιθανότητες συναίνεσης είναι αυξημένες. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί στροφή, αλλά για λόγους ευνόητους επιμένει στους επιθετικούς τόνους και επιχειρεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι δεν εισέρχεται στο τραπέζι του διαλόγου υποχωρώντας αλλά προσεγγίζοντας τις θέσεις του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!