Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Η πρώτη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. για τον Κ. Μητσοτάκη
[Η Ναυτεμπορική]: Η πρώτη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. για τον Κ. Μητσοτάκη

[Η Ναυτεμπορική]: Η πρώτη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. για τον Κ. Μητσοτάκη

Του Γιάννη Καμπουράκη
[email protected]

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την πρώτη του συμμετοχή σε Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε..

Οι κυρώσεις προς την Τουρκία, το προσφυγικό μετά και από την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και τις συνεχείς απειλές της Άγκυρας ότι θα αφήσει ανεξέλεγκτα τα σύνορά της για να στρέψει τους εγκλωβισμένους Σύριους και Κούρδους προς την Ευρώπη, είναι ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων.

Η Σύνοδος Κορυφής διεξάγεται ενώ διπλωματικές εξελίξεις ανάμεσα στις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Τουρκία και τη Συρία είναι σε πλήρη εξέλιξη, ανάμεσα στις Βρυξέλλες και το Λονδίνο επικρατεί μετά από πολλούς μήνες άγονων διαπραγματεύσεων κλίμα συμφωνίας σε ότι αφορά το Brexit, ενώ κρίσιμη για την Αθήνα και τη Λευκωσία είναι η στάση της Γαλλίας έναντι της Τουρκίας. Γίνεται προσπάθεια ο ενεργός ρόλος του Παρισιού υπέρ των κυρώσεων κατά της Τουρκίας μετά την εισβολή στη Συρία, να επηρεάσει και την πολιτική της Ε.Ε. και έναντι της παραβίασης του διεθνούς δικαίου από την Άγκυρα, με τις έρευνες που πραγματοποιεί σε διεθνή ύδατα για την εξεύρεση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Πρέπει πάντως να τονιστεί ότι η Αθήνα δεν είναι αντίθετη με την προοπτική της ικανοποίησης του αιτήματος Ερντογάν για αύξηση των κονδυλίων για τη διαχείριση του προσφυγικού, προκειμένου η Άγκυρα να επιστρέψει στην τήρηση της συμφωνίας που υπάρχει και την οποία επί της ουσίας έχει εγκαταλείψει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!