Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: H πρώτη δύσκολη αποστολή της Λαγκάρντ: Να γοητεύσει τους Γερμανούς
[Η Ναυτεμπορική]: H πρώτη δύσκολη αποστολή της Λαγκάρντ: Να γοητεύσει τους Γερμανούς

[Η Ναυτεμπορική]: H πρώτη δύσκολη αποστολή της Λαγκάρντ: Να γοητεύσει τους Γερμανούς

H Kριστίν Λαγκάρντ προκάλεσε ενθουσιασμό στις αγορές, αλλά θα έχει δύσκολο έργο μπροστά της. Πρώτη της δουλειά; Να κερδίσει τις καρδιές των σκεπτικιστών στη χώρα, όπου ετοιμάζεται να μετακομίσει.

Από το φθινόπωρο η Γ.Δ. του ΔΝΤ θα βρίσκεται στον «θρόνο της στον γυάλινο πύργο της Φραγκφούρτης που φιλοξενεί τα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Και εκεί αν, όπως όλοι πιστεύουν, επιμείνει στα βήματα του προκατόχου της, θα βρει απέναντί της, τους Γερμανούς.

Προσδοκία των αγορών, που πανηγύρισαν την επιλογή της από τους Ευρωπαίους ηγέτες, είναι να συνεχίσει με μειώσεις επιτοκίων και πιθανότατα έναν νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης (QE), προκειμένου να στηρίξει την ευρωπαϊκή οικονομία, που υποφέρει από ασθενική ανάπτυξη και υποτονομικό πληθωρισμό. Μία επιστροφή στο περιβόητο QE θα ήταν «κόκκινο πανί» για την Mπούντεσμπανκ.

Η σχέση της ΕΚΤ με τον μεγαλύτερο μέτοχό της είναι καθοριστικής σημασίας, αλλά και πολύ συχνά τεταμένη. Και τούτο παρά το γεγονός ότι η δημιουργία της κεντρικής τράπεζας της Ευρωζώνης στηρίχθηκε εν πολλοίς στο γερμανικό μοντέλο. Η κ. Λαγκάρντ, πρώην δικηγόρος και πολιτικός, θα πρέπει πολύ γρήγορα να επιδιώξει μία αν όχι θερμή, πάντως θετική σχέση με το Βερολίνο.

Τόσο ο Ιταλός Ντράγκι όσο και ο Γάλλος Ζαν Κλοντ Τρισέ αντιμετώπισαν σοβαρές ενστάσεις ακόμη και μηνύσεις από τη γερμανική πλευρά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!