Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας ζητεί ελευθερία επιστροφής για τον Χαρίρι στον Λίβανο
[Η Ναυτεμπορική]: Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας ζητεί ελευθερία επιστροφής για τον Χαρίρι στον Λίβανο

[Η Ναυτεμπορική]: Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας ζητεί ελευθερία επιστροφής για τον Χαρίρι στον Λίβανο

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ δήλωσε, ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης, κάτω σώματος του γαλλικού κοινοβουλίου, ότι ο Λιβανέζος ομόλογός του, Σαάντ Χαρίρι, πρέπει να μπορεί «να επιστρέψει ελεύθερα» στη χώρα του.

«Το διακύβευμα είναι ο Χαρίρι να μπορέσει να επιστρέψει ελεύθερα στη χώρα του για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση σύμφωνα με το Σύνταγμα του Λιβάνου», δήλωσε ο κ. Φιλίπ, υπογραμμίζοντας ότι με την απόφαση του Σαάντ Χαρίρι, την οποία γνωστοποίησε από τη Σαουδική Αραβία, ξεκίνησε «περίοδος αβεβαιότητας που πρέπει να κλείσει σύντομα».

Ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης διαβεβαίωσε ότι η Γαλλία συνεχίζει να δίνει «ιδιαίτερη προσοχή στον Λίβανο», μια χώρα «η οποία βρίσκεται σε μια εμπόλεμη περιοχή και συνεχίζει ξεκάθαρα να αποτελεί μοντέλο πολυπολιτισμικότητας που πρέπει απόλυτα να διαφυλαχθεί».

«Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, η Γαλλία ενεργεί προκειμένου τα κόμματα του Λιβάνου, όλοι όσοι ασκούν επιρροή στον Λίβανο, να δεσμευτούν ώστε η κατάσταση να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν στην κανονικότητα», συμπλήρωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι το ίδιο σημαντικό όλα τα κόμματα του Λιβάνου να δεσμευτούν προκειμένου να γίνει σεβαστή η πολιτική ειρήνη, να παραμείνει ο Λίβανος στο περιθώριο των περιφερειακών κρίσεων και να αποφευχθούν οι παρεμβάσεις (τρίτων).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!