Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι προτεραιότητες των τραπεζών το επόμενο δίμηνο
[Η Ναυτεμπορική]: Οι προτεραιότητες των τραπεζών το επόμενο δίμηνο

[Η Ναυτεμπορική]: Οι προτεραιότητες των τραπεζών το επόμενο δίμηνο

Της Ειρήνης Σακελλάρη
[email protected]

Στα αποτελέσματά τους όσον αφορά το 9μηνο του 2019 επικεντρώνονται τον Νοέμβριο τα πιστωτικά ιδρύματα, ενώ παράλληλα προετοιμάζονται εν όψει του τέλους του έτους για μια σειρά κρίσιμων εκκρεμοτήτων. Για τις εκκρεμότητες αυτές θα συζητήσουν και πάλι με πλήθος θεσμικών επενδυτών τόσο τον Νοέμβριο όσο και τον Δεκέμβριο μέσα από ένα μπαράζ από road shows.

Οι ελληνικές τράπεζες προετοιμάζονται και θα απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν:

  • Τον «Ηρακλή» και με πόσα «κόκκινα» δάνεια θα συμμετέχουν στο σχήμα.
  • Τι αναμένουν σε σχέση με τα κρίσιμα stress tests του 2020.
  • Ποιες είναι οι προβλέψεις για τα αποτελέσματα του 2020.

Στις 20 Νοεμβρίου αναμένονται τα αποτελέσματα 9μήνου της Alpha Bank, αλλά και οι όροι του σημαντικού πακέτου των 10 δισ. ευρώ «κόκκινων» δανείων που αναμένεται να δώσει προς διαχείριση – τιτλοποίηση – πώληση η τράπεζα και για το οποίο δεν έχει σύμβουλο. Στις 21 Νοεμβρίου αναμένονται τα αποτελέσματα της Εθνικής και της Eurobank, όπου αναμένεται να έχει κλείσει πλήρως η ιστορία με την Pimco και στις 22 Νοεμβρίου τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς μαζί με την ανακοίνωση νέου πακέτου 2 δισ. ευρώ στεγαστικών.

Εν τω μεταξύ, στις αρχές του επόμενου μήνα αναμένεται το θεσμικό πλαίσιο του «Ηρακλή» και η σχετική τιμολόγηση, όπου έγκυρες πηγές επιμένουν πως το risk weighted asset θα είναι μηδενικό, παρά το γεγονός πως η Ελλάδα δεν διαθέτει ακόμη επενδυτική βαθμίδα. Έτσι, σε επίπεδο κόστους, αυτό που πρέπει να προσμετρηθεί είναι μόνον το κόστος των προμηθειών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!