Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Προσπάθειες για την προστασία του πληθυσμού των τίγρεων
[Η Ναυτεμπορική]: Προσπάθειες για την προστασία του πληθυσμού των τίγρεων

[Η Ναυτεμπορική]: Προσπάθειες για την προστασία του πληθυσμού των τίγρεων

Έξι διαφορετικά υποείδη τίγρεων υπάρχουν σήμερα, όπως επιβεβαίωσε μεγάλη επιστημονική ομάδα, εν μέσω ελπίδων ότι τα ευρήματα θα ενισχύσουν τις προσπάθειες προστασίας των λιγότερων από 4.000 τίγρεων που απομένουν στον κόσμο.

Τα έξι υποείδη περιλαμβάνουν τη τίγρη της Βεγγάλης, την τίγρη της Σιβηρίας (γνωστή και ως τίγρη Αμούρ), την τίγρη της Νότιας Κίνας, την τίγρη της Σουμάτρα, την τίγρη της Ινδοκίνας και την τίγρη της Μαλαισίας, αναφέρει η επιστημονική έκθεση.

Άλλα τρία υποείδη τίγρεων, οι τίγρεις της Κασπίας, της Ιαπωνίας και του Μπαλί, έχουν ήδη εξαφανιστεί. Οι μεγαλύτερες απειλές για την επιβίωση των τίγρεων είναι η απώλεια των βιότοπων τους και η λαθροθηρία.

Ο καλύτερος τρόπος για την προστασία του είδους και την προώθηση της αναπαραγωγής τόσο σε αιχμαλωσία όσο και στην άγρια φύση αποτελεί αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των επιστημόνων, εν μέρει λόγω των διαφωνιών ως προς τον αριθμό των υποειδών των τίγρεων. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν μόλις δύο υποείδη, και άλλοι πιστεύουν ότι υπάρχουν πέντε ή έξι.

«Η έλλειψη συναίνεσης σχετικά με τον αριθμό των υποειδών τίγρης έχει δυσχεράνει εν μέρει την παγκόσμια προσπάθεια για να σωθεί το είδος από το χείλος της εξαφάνισης», δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης, Σου-Τζιν Λουό, του Πανεπιστημίου του Πεκίνο.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα πλήρη γονιδιώματα 32 δειγμάτων τίγρης, προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι εμπίπτουν σε έξι γενετικά διακριτές ομάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!