Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Προσφυγικό, προστασία α’ κατοικίας και εργασιακά «απειλούν» το κυβερνητικό αφήγημα
[Η Ναυτεμπορική]: Προσφυγικό, προστασία α’ κατοικίας και εργασιακά «απειλούν» το κυβερνητικό αφήγημα

[Η Ναυτεμπορική]: Προσφυγικό, προστασία α’ κατοικίας και εργασιακά «απειλούν» το κυβερνητικό αφήγημα

Του Γιάννη Καμπουράκη
[email protected]

Τις πρώτες ρωγμές στην κυβερνητική συνοχή προκαλούν οι πρωτοβουλίες στο προσφυγικό και οι έντονες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, ιδίως στα νησιά του βορείου Αιγαίου, την ίδια στιγμή που οι εξελίξεις στο μείζον ζήτημα της προστασίας της α΄ κατοικίας και τα εργασιακά δημιουργούν ευκαιρίες κοινού αντικυβερνητικού μετώπου για την αντιπολίτευση.

Η κατάσταση δεν χαρακτηρίζεται ως «κατάσταση συναγερμού», είναι όμως σαφές ότι το Μαξίμου προσπαθεί να λάβει μέτρα για να μην χάσει τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων, γι’ αυτό και αποφασίστηκαν οι πρώτες κινήσεις. Το πρωί της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης θα συνομιλήσουν με στελέχη της Ν.Δ. που δεν εξελέγησαν στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές για ζητήματα ασφάλειας και μετανάστευσης. Η ενημέρωση έχει σκοπό να προσθέσει επιχειρήματα στη δημόσια αντιπαράθεση αλλά και τις τοπικές κοινωνίες όπου κυριαρχεί ένταση, για την κατάσταση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και τα αποτελέσματα που αναμένονται από το σχέδιο που υλοποιείται.

Το δεύτερο βήμα είναι η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. την ερχόμενη Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, όπου ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει τις βασικές παραμέτρους της κυβερνητικής πολιτικής για το μεταναστευτικό αλλά κυρίως να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για πολυφωνία στο συγκεκριμένο ζήτημα. Θα πει ότι είναι ζήτημα εθνικής σημασίας και η ύπαρξη συντεταγμένου λόγου από τους βουλευτές και τα κομματικά στελέχη είναι προϋπόθεση για να υλοποιηθούν τα κυβερνητικά σχέδια.

Το τρίτο βήμα είναι η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, όπου συμμετέχουν δήμαρχοι και περιφερειάρχες που εκλέχτηκαν με την Νέα Δημοκρατία σε περιοχές οι οποίες σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!