Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Προς ρύθμιση «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια 11 δισ.
[Η Ναυτεμπορική]: Προς ρύθμιση «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια 11 δισ.

[Η Ναυτεμπορική]: Προς ρύθμιση «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια 11 δισ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η δευτερογενής αγορά «κόκκινων» δανείων θα ξεπεράσει μέσα στην επόμενη τριετία τα 50 δισ. ευρώ σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια υπό διαχείριση.

Της Ειρήνης Σακελλάρη
[email protected]
Γύρω στα 180.000 νοικοκυριά με «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια αναμένεται πως θα καταφέρουν να ενταχθούν στη ρύθμιση για την πρώτη κατοικία – από αυτά, τα 50.000 δάνεια είναι επιχειρηματικά και επαγγελματικά που έχουν ως εγγύηση την πρώτη κατοικία. Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις ξεκινάει να λειτουργεί την ερχόμενη Δευτέρα και θα μείνει ανοιχτή μέχρι το τέλος του χρόνου. Πρόσβαση θα υπάρχει μέσα από τους κωδικούς του TAXISnet μέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (keyd.gov.gr).

Επισημάνσεις Θ. Μητράκου

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την πρώτη κατοικία συνεπάγεται σημαντικά οφέλη για δανειολήπτες και τράπεζες και αποκλείει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, τόνισε ο υποδιοικητής της ΤτΕ, Θεόδωρος Μητράκος, σε εκδήλωση της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Όπως επισήμανε ο ίδιος, το νέο πλαίσιο θα λειτουργήσει θετικά τόσο για τους δανειολήπτες όσο και για τις τράπεζες, αποτελώντας όχημα για βιώσιμες ρυθμίσεις μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων ύψους 11 δισ. ευρώ. «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τα στελέχη τους για την ταχεία και έγκαιρη προετοιμασία της πλατφόρμας», δήλωσε ο κ. Μητράκος.

Ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι το νέο πλαίσιο αποκλείει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, οι οποίοι απολάμβαναν νομική προστασία στο προηγούμενο καθεστώς (νόμος Κατσέλη) λόγω των πολυετών αναμονών στα δικαστήρια. Οι εκτιμήσεις μιλούν για ρυθμίσεις δανείων το ύψος των οποίων σε καμία περίπτωση δεν θα υποχωρήσει κάτω από τα 8 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!