Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Προς ψηφιακή διασύνδεση του Ε9 με το Κτηματολόγιο
[Η Ναυτεμπορική]: Προς ψηφιακή διασύνδεση του Ε9 με το Κτηματολόγιο

[Η Ναυτεμπορική]: Προς ψηφιακή διασύνδεση του Ε9 με το Κτηματολόγιο

Της Τέτης Ηγουμενίδη
[email protected]

Τη διασύνδεση του Ε9 (η δήλωση της ακίνητης περιουσίας στην εφορία) με το Κτηματολόγιο εξετάζουν η εταιρεία του Κτηματολογίου, Ελληνικό Κτηματολόγιο, και το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η δυνατότητα αυτή δίνεται με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία καθώς πρόκειται για δύο φορείς του Δημοσίου (υπουργείο Οικονομικών και Ελληνικό Κτηματολόγιο). Όπως είπε χθες ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Δημαράς, κατά την επίσκεψή του στο ολυμπιακό ακίνητο στο Γαλάτσι (Λεωφόρος Βεΐκου 137), στο οποίο προσέρχονται πολίτες που ζουν στην Αθήνα, αλλά έχουν περιουσία στην επαρχία, για να κάνουν τη δήλωσή τους στο Κτηματολόγιο, υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών ώστε να δίνεται η δυνατότητα ψηφιακής υπενθύμισης και ενημέρωσης των πολιτών μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων σε περίπτωση που παρέλθει η προθεσμία και δεν έχουν κάνει τη δήλωση στο Κτηματολόγιο.

Η χρήση του Ε9 για την κατάρτιση του Κτηματολογίου έχει συζητηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν και μάλιστα είχε διατυπωθεί και η πρόταση να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία του εξαρχής στη διαδικασία της κτηματογράφησης για να μειωθεί το κόστος κατάρτισης του Κτηματολογίου, κάτι όμως που δεν προχώρησε. Πέρα από τα τεχνικά προβλήματα που θα πρέπει να ξεπεραστούν, για τη διασύνδεση τίθενται και θέματα προσωπικών δεδομένων. Δεν είναι σαφές π.χ. αν τα στοιχεία του Ε9 των πολιτών δύναται να τα επεξεργάζονται οι ιδιώτες μελετητές-ανάδοχοι που υλοποιούν την κτηματογράφηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!