Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Προς παράταση η διαπραγμάτευση
[Η Ναυτεμπορική]: Προς παράταση η διαπραγμάτευση

[Η Ναυτεμπορική]: Προς παράταση η διαπραγμάτευση

Του Νίκου Μπέλλου
[email protected]

Αισιοδοξία για συνολική συμφωνία στο ελληνικό ζήτημα πριν από το τέλος του έτους επικρατεί μεταξύ των αξιωματούχων της Ευρωζώνης και της Κομισιόν, ωστόσο δύσκολα θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση στη συνεδρίαση του Εurogroup, κυρίως εξαιτίας των διαφωνιών μεταξύ των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος και κατ’ επέκταση της ελάφρυνσης του χρέους.

Ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε χθες στις Βρυξέλλες ότι είναι ρεαλιστικός ο στόχος για μια συνολική συμφωνία πριν από το τέλος του έτους, που θα περιλαμβάνει τη δεύτερη αξιολόγηση, την ελάφρυνση του χρέους και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. «Τις τελευταίες μέρες επιτεύχθηκε σημαντική πρόοδος, η ελληνική κυβέρνηση συνεργάζεται καλά και αν υπάρξει θέληση από όλους είμαι πεπεισμένος ότι θα φτάσουμε σε συνολική συμφωνία», είπε.

Στη συνεδρίαση του Εurogroup της 5ης Δεκεμβρίου το ελληνικό ζήτημα θα κυριαρχήσει των συζητήσεων, στις οποίες το ΔΝΤ δεν θα εκπροσωπηθεί από την Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά πιθανότατα από τον επικεφαλής για την Ευρώπη, Πολ Τόμσεν. Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, στην εν λόγω συνεδρίαση θα συζητηθεί η δεύτερη αξιολόγηση και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!