Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Προς απαγόρευση εισαγωγών χοιρινού από τη Βουλγαρία
[Η Ναυτεμπορική]: Προς απαγόρευση εισαγωγών χοιρινού από τη Βουλγαρία

[Η Ναυτεμπορική]: Προς απαγόρευση εισαγωγών χοιρινού από τη Βουλγαρία

Της Δανάης Αλεξάκη
[email protected]iki.gr

Στην απαγόρευση εισαγωγών χοιρινού κρέατος από τη Βουλγαρία ετοιμάζεται να προχωρήσει η Ελλάδα, μετά τα κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στη γειτονική χώρα. Ταυτόχρονα, εντείνονται τα μέτρα προφύλαξης και επιτήρησης σε χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις και συνοριακά σημεία διέλευσης εντός της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Μέχρι και χθες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν είχε προχωρήσει σε καμία επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο η πολιτική ηγεσία παρακολουθεί το θέμα, ενώ σε κάθε περίπτωση τόσο στα ελληνοβουλγαρικά όσο και στα ελληνοτουρκικά σύνορα εντείνονται τα μέτρα προφύλαξης και επιτήρησης σε χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις. Το επικείμενο «εμπάργκο» στις εισαγωγές χοιρινού κρέατος από τη Βουλγαρία αποτελεί μια αναμενόμενη κίνηση προφύλαξης, ενώ σύμφωνα με όσα ανέφεραν τοπικά δημοσιεύματα, η υπουργός Γεωργίας της Βουλγαρίας, Ντεσισλάβα Τάνεβα, έχει ήδη γνωστοποιήσει ότι οι έλεγχοι στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα θα ενταθούν και οι αποσκευές όλων των επισκεπτών από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα θα ελέγχονται στα σύνορα για τυχόν απαγορευμένα προϊόντα κρέατος.

Παράλληλα, σύμφωνα με απόφαση του Κτηνοτροφικού Συμβουλίου της Βουλγαρίας, θα δημιουργηθούν ζώνες καραντίνας είκοσι χιλιομέτρων γύρω από όλα τα χοιροτροφεία στη Βουλγαρία. Σημειώνεται ότι υπάρχουν 65 βιομηχανικές μονάδες εκτροφής χοίρων στη Βουλγαρία, ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν συνολικά τρεις περιοχές (Πλέβεν, Ράζγκραντ και Ρούσε) μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων αφρικανικής πανώλης των χοίρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!