Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Προς αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων ο όμιλος MIG
[Η Ναυτεμπορική]: Προς αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων ο όμιλος MIG

[Η Ναυτεμπορική]: Προς αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων ο όμιλος MIG

Στην έμμεση επιβεβαίωση πληροφοριών ότι αναμένεται συμφωνία ανάμεσα στο private equity fund Farallon, τη MIG και τον κύριο πιστωτή της, την Τράπεζα Πειραιώς, για την αναχρηματοδότηση σημαντικού μέρους του υφιστάμενου δανεισμού, που βαρύνει τη μητρική του ομίλου, προχώρησε χθες η εισηγμένη. Με σχετική ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο αναφέρει ότι, στο πλαίσιο διαχείρισης των εταιρικών υποθέσεων, ευρίσκεται σε συνεχείς συζητήσεις για την αναδιάρθρωση ή και αναχρηματοδότηση του εταιρικού δανεισμού, χωρίς όμως να έχει προκύψει μέχρι σήμερα οποιαδήποτε ανακοινώσιμη συμφωνία.

Οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν χθες σημείωναν ότι υπάρχει επί της αρχής συμφωνία, η οποία τελεί υπό την αίρεση διενέργειας οικονομικού και νομικού ελέγχου (due diligence). Η συμφωνία προβλέπει ότι η Farallon θα δανείσει τη MIG για να εξοφλήσει δάνειά της προς τη Fortress και την Πειραιώς και να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις. Το due diligence, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα διενεργήσει η Grant Thornton, ξεκινά άμεσα, καθώς στόχος όλων των εμπλεκόμενων πλευρών είναι μέχρι τον Οκτώβριο, όταν και λήγουν δάνεια ύψους 228,5 εκατ. ευρώ, να έχουν συμφωνηθεί οι βασικοί όροι. Ειδικότερα, τον προσεχή Οκτώβριο λήγει δάνειο ανεξόφλητου υπολοίπου 142,5 εκατ. ευρώ της Fortress, το οποίο, αν η συμφωνία οδεύει προς κλείσιμο, θα εξοφληθεί πλήρως.

Την ίδια περίοδο λήγει και ένα ομολογιακό της Πειραιώς ανεξόφλητου υπολοίπου 86 εκατ. ευρώ, το οποίο πιθανότατα θα αναχρηματοδοτηθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!