Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ο Προκόπης Παυλόπουλος εγκαινίασε την έκθεση «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος»
[Η Ναυτεμπορική]: Ο Προκόπης Παυλόπουλος εγκαινίασε την έκθεση «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος»

[Η Ναυτεμπορική]: Ο Προκόπης Παυλόπουλος εγκαινίασε την έκθεση «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος»

Η έκθεση «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος» που φιλοξενείται στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ, με τη συνδιοργάνωση του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), εγκαινιάστηκε με κάθε επισημότητα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Κυριακή 27 Οκτωβρίου.

Η μεταφορά της έκθεσης στη Θεσσαλονίκη, από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, όπου δημιουργήθηκε και φιλοξενήθηκε από τον Μάιο του 2017, πραγματοποιήθηκε με την Μεγάλη Χορηγία της Ελληνικός Χρυσός, η οποία επιπλέον διέθεσε τα πολύτιμα πετρώματα που προσφέρθηκαν ως τιμητικό δώρο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη διάρκεια της εκδήλωσης. Σήμερα, η έκθεση στεγάζεται σε έναν χώρο αντάξιο τόσο της ποιότητας των εκθεμάτων όσο και του σημαντικού ερευνητικού έργου πίσω από αυτά -στο ολοκαίνουριο κτήριο του Αριστοτελείου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο λιμάνι.

Είναι αξιοσημείωτο ότι, από τις 7 Οκτωβρίου που άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό, η έκθεση έχει ήδη προσελκύσει περισσότερους από 3.500 επισκέπτες, στην πλειοψηφία τους μαθητές σχολείων που την αγκάλιασαν με ενθουσιασμό, δείγμα της υψηλής εκπαιδευτικής της αξίας. Στον χώρο βρίσκονται εθελοντές φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) που ξεναγούν μικρούς και μεγάλους στον κόσμο των ορυκτών, αναδεικνύοντας τη σημασία τους στην καθημερινότητα και τον σύγχρονο υλικό πολιτισμό.

Η Ελληνικός Χρυσός, ως ενεργό μέλος του ΣΜΕ, υποστηρίζει με συνέπεια το έργο του και εξελίσσει μια μακραίωνη μεταλλευτική ιστορία στην περιοχή της Χαλκιδικής λειτουργώντας τα Μεταλλεία Κασσάνδρας σύμφωνα με τα κορυφαία περιβαλλοντικά πρότυπα και τις βέλτιστες διαθέσιμες πρακτικές διεθνώς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!