Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: To Project Cortex της Microsoft διευκολύνει την καθημερινότητα στις επιχειρήσεις
[Η Ναυτεμπορική]: To Project Cortex της Microsoft διευκολύνει την καθημερινότητα στις επιχειρήσεις

[Η Ναυτεμπορική]: To Project Cortex της Microsoft διευκολύνει την καθημερινότητα στις επιχειρήσεις

Η ανακοίνωση της δοκιμαστικής διάθεσης του Project Cortex, σηματοδοτεί την επιστροφή της Microsoft στην επιχειρηματική καθημερινότητα, μετά το Teams.

Η γενική ιδέα που διέπει το Project Cortex είναι να μπορούν οι υπάλληλοι μίας επιχείρησης να βρίσκουν πληροφορίες και άλλα χρήσιμα δεδομένα που υπάρχουν διάσπαρτα σε έγγραφα και αρχεία που διακινούνται μέσα από τις cloud πλατφόρμες της Microsoft και χρησιμοποιεί η κάθε επιχείρηση. Πρόκειται για ένα δίκτυο, μέσω του οποίου είναι εφικτή η ταχεία αναζήτηση δεδομένων, έτσι ώστε να μην είναι ανάγκη να ψάχνει κανείς σε κάθε έγγραφο για να βρει μία κρίσιμη πληροφορία.

Ο αλγόριθμος στον οποίο βασίζεται η λειτουργία του Project Cortex ενοποιεί όλα τα επιμέρους προϊόντα και τις υπηρεσίες της Microsoft, όπως είναι το Office, το Outlook και τα Teams. Ο απώτερος στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία στους εργαζομένους μίας επιχείρησης να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους στο μέγιστο δυνατό βαθμό, χωρίς να γίνεται σπατάλη χρόνου για εργασίες που δεν έχουν νόημα.

Η Microsoft ονομάζει το Project Cortex ως ένα Γνωσιακό Δίκτυο, στο οποίο η ταξινόμηση της πληροφορίας γίνεται θεματικά, σε συλλογές δεδομένων που βοηθούν την ταχεία εύρεση της πληροφορίας. Είναι προφανές ότι για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό, είναι απαραίτητη η χρήση του machine learning. Σε όλες τς περιπτώσεις δημιουργούνται σύνδεσμοι με τα αντίστοιχα projects που μπορεί να μοιράζονται το ίδιο πακέτο δεδομένων μέσα σε μία επιχείρηση, ενώ παρουσιάζεται και ο χάρτης της ροής της πληροφορίας μεταξύ των εργαζόμενων, προκειμένου να διευκολύνεται η άμεση και όσο το δυνατόν πιο αποδοτική συνεργασία, ακόμα και σε πραγματικό χρόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!