Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Προϋπολογισμός στόχων για ανάπτυξη, πλεονάσματα
[Η Ναυτεμπορική]: Προϋπολογισμός στόχων για ανάπτυξη, πλεονάσματα

[Η Ναυτεμπορική]: Προϋπολογισμός στόχων για ανάπτυξη, πλεονάσματα

Του Γιώργου Κούρου
[email protected]

«Αποκαλυπτήρια» σήμερα για το προσχέδιο του νέου κρατικού προϋπολογισμού του 2020, με τον οποίο η κυβέρνηση θα ξεδιπλώσει το σύνολο των στόχων που θέτει για ανάπτυξη και πλεονάσματα, αλλά και επιμέρους για έσοδα και δαπάνες.

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται, όπως άλλωστε έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους και ο πρωθυπουργός, ότι στο προσχέδιο θα ενσωματωθούν στο ακέραιο όλες οι κυβερνητικές δεσμεύσεις που αφορούν το «πακέτο» των φοροελαφρύνσεων, καθώς και η πρόβλεψη ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι υψηλότερος του 2019 και θα κινηθεί στο 2,5% – 3%, χαμηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις που έθεταν στόχο 4%.

Στόχοι που θεωρούνται ιδιαίτερα φιλόδοξοι από τους εταίρους μας, αφενός λόγω των φετινών χαμηλών «πτήσεων», αλλά κυρίως λόγω των προβλημάτων που έχουν αρχίσει να ανακύπτουν και πάλι στο ευρωπαϊκό σκηνικό.

Όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα, το οικονομικό επιτελείο θα μείνει «πιστό» στις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί έναντι των εταίρων και στον στόχο του 3,5% του ΑΕΠ.

Θα πρέπει βέβαια να αναφερθεί ότι οι Βρυξέλλες έχουν διαμηνύσει ότι θα περιμένουν μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου, οπότε και το νέο προσχέδιο θα κατατεθεί στην Κομισιόν, προκειμένου να τους πείσει η κυβέρνηση ότι και ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί και ότι δεν θα θιγεί από τις φοροελαφρύνσεις που δρομολογούνται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!