Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Προϋπολογισμός 2020: Πώς θα «βγουν» οι εξαγγελίες της ΔΕΘ
[Η Ναυτεμπορική]: Προϋπολογισμός 2020: Πώς θα «βγουν» οι εξαγγελίες της ΔΕΘ

[Η Ναυτεμπορική]: Προϋπολογισμός 2020: Πώς θα «βγουν» οι εξαγγελίες της ΔΕΘ

Του Θάνου Τσίρου
[email protected]

Με μέτρα «καθαρής» δημοσιονομικής απόδοσης άνω των 1,2 δις. ευρώ –στον κατάλογο των οποίων περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η θέσπιση υποχρεωτικής πραγματοποίησης ηλεκτρονικών πληρωμών που να αντιστοιχούν στο 30% του εισοδήματος αλλά και η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων- προτίθεται να χρηματοδοτήσει η κυβέρνηση το κόστος από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ επιτυγχάνοντας πρωτογενές πλεόνασμα 3,56% στον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς.

Tο προσχέδιο κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή με ένα «βασικό σενάριο» το οποίο προβλέπει υστέρηση έναντι του δημοσιονομικού στόχου για το 2020 αλλά και ένα σενάριο που ενσωματώνει τις δημοσιονομικές επιπτώσεις από τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση. Ενώ ο προϋπολογισμός του 2019 εκτιμάται ότι θα κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα 3,68% (και η μικρή διαφορά των περίπου 300 εκατ. ευρώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο νέων θετικών μέτρων για φέτος μεταξύ των οποίων και η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης) για το 2020 ο «πήχης» του πρωτογενούς πλεονάσματος μπαίνει στο 3,56% μετά τα μέτρα τα οποία είναι τα εξής:

· Με βάση το προσχέδιο, θα υιοθετηθεί ενιαίος συντελεστής 30% για όλους τους φορολογούμενους κάτι που θα αυξήσει αισθητά τον απαιτούμενο όγκο των ηλεκτρονικών πληρωμών. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών είναι αποδεδειγμένα το πιο αποτελεσματικό μέτρο σε αυτή την κατεύθυνση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!