Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 5 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Προηγμένο πύραυλο εξαιρετικά υψηλών ταχυτήτων φέρεται να ετοιμάζει η Ιαπωνία
[Η Ναυτεμπορική]: Προηγμένο πύραυλο εξαιρετικά υψηλών ταχυτήτων φέρεται να ετοιμάζει η Ιαπωνία

[Η Ναυτεμπορική]: Προηγμένο πύραυλο εξαιρετικά υψηλών ταχυτήτων φέρεται να ετοιμάζει η Ιαπωνία

Ο πύραυλος αυτός προορίζεται για χρήση από τον ιαπωνικό στρατό ξηράς και η ανάπτυξή του, σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα, θα γίνει σε δύο επίπεδα, με απώτερο στόχο τη χρήση του για την προστασία των πιο απομακρυσμένων νησιών της Ιαπωνίας.

Το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας έχει αποφασίσει την ανάπτυξη ως τα μέσα της επόμενης δεκαετίας ενός νέου τύπου πυραύλου υψηλών ταχυτήτων που θα διολισθαίνει (glide) προς τον στόχο, με μικρά πτερύγια στα πλευρά του για την καθοδήγησή του, αναφέρει η ιαπωνική εφημερίδα Mainichi Shimbun, που επικαλείται πηγή ενημερωμένη για το θέμα.

Ο πύραυλος αυτός προορίζεται για χρήση από τον ιαπωνικό στρατό ξηράς και η ανάπτυξή του, σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα, θα γίνει σε δύο επίπεδα, με απώτερο στόχο τη χρήση του για την προστασία των πιο απομακρυσμένων νησιών της Ιαπωνίας. Θεωρείται πως θα έχει εμβέλεια 300-500 χλμ, κάτι που συνιστά σημαντική αύξηση βεληνεκούς για το οπλοστάσιο των ιαπωνικών ενόπλων δυνάμεων, θέτοντας ερωτήματα για το κατά πόσο διατηρείται ο αμυντικός χαρακτήρας τους.

Οι πύραυλοι αυτοί θα εκτοξεύονται από το έδαφος, θα φτάνουν σε μεγάλο ύψος και εκεί θα απελευθερώνονται, με την κεφαλή να κατευθύνεται μέσω διολίσθησης στον στόχο, σε ταχύτητες πολλαπλάσιες αυτής του ήχου, χρησιμοποιώντας GPS και άλλες τεχνολογίες. Η αναχαίτισή τους θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, εξαιτίας των μεγάλων ταχυτήτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!