Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Προειδοποιήσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για κυβερνοαπειλές από κινεζικά drones
[Η Ναυτεμπορική]: Προειδοποιήσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για κυβερνοαπειλές από κινεζικά drones

[Η Ναυτεμπορική]: Προειδοποιήσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για κυβερνοαπειλές από κινεζικά drones

Προειδοποίηση πως τα κινεζικής προέλευσης drones μπορεί να αποτελούν απειλή κυβερνοασφαλείας για αμερικανικές εταιρείες και άλλους οργανισμούς που τα χρησιμοποιούν, εξέδωσε η αμερικανική κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει το BBC, η εν λόγω οδηγία δεν αναφέρεται σε κάποια συγκεκριμένη εταιρεία, ωστόσο τονίζει πως αυτοί που χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη για αποστολές που έχουν να κάνουν με την εθνική ασφάλεια ή με κρίσιμες υποδομές διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

Η κινεζική DJI ανακοίνωσε ότι έχει ήδη προβεί σε ενέργειες για να προστατέψει τα δεδομένα των πελατών της. «Δίνουμε στους πελάτες μας πλήρη έλεγχο ως προς το πώς συλλέγονται τα δεδομένα τους, αποθηκεύονται και μεταδίδονται» αναφέρεται σε ανακοίνωσή της. «Για πελάτες των κλάδων της κυβέρνησης και των κρίσιμων υποδομών που απαιτούν επιπλέον ασφάλεια, παρέχουμε drones που δεν μεταδίδουν δεδομένα στη DJI ή μέσω του Ίντερνετ, και οι πελάτες μας μπορούν να θέσουν σε ισχύ όλα τα προληπτικά μέτρα που συστήνει το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας».

Στη DJI αντιστοιχεί πάνω από το 70% της αμερικανικής αγοράς drones που κοστίζουν πάνω από 500 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Skylogic. H επίσης κινεζική Yuneec ανακοίνωσε και αυτή ότι παρέχει στους χρήστες της πλήρη έλεγχο επί των δεδομένων τους. «Όλα μας τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη δεν μοιράζονται δεδομένα τηλεμετρίας ή οπτικά δεδομένα με εσωτερικούς ή εξωτερικούς φορείς» είπε ο Κρις Χιουν, αντιπρόεδρος business development της εταιρείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!