Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Πρόγραμμα «Άρτεμις»: Τι περιλαμβάνουν τα σχέδια επιστροφής στη Σελήνη
[Η Ναυτεμπορική]: Πρόγραμμα «Άρτεμις»: Τι περιλαμβάνουν τα σχέδια επιστροφής στη Σελήνη

[Η Ναυτεμπορική]: Πρόγραμμα «Άρτεμις»: Τι περιλαμβάνουν τα σχέδια επιστροφής στη Σελήνη

Νέα στοιχεία για το πρόγραμμα «Άρτεμις» της NASA, με σκοπό την επιστροφή Αμερικανών αστροναυτών στη Σελήνη ως το 2024, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρει το Ars Technica, την προηγούμενη εβδομάδα άρχισε να κυκλοφορεί εντός της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας ένα ανανεωμένο/ ενημερωμένο σχέδιο, με το πλάνο να περιλαμβάνει την προσελήνωση αστροναυτών το 2024 και από εκεί και στο εξής ετήσιες αποστολές στην επιφάνεια της Σελήνης. Αργότερα σκοπός είναι να ακολουθήσει η έναρξη κατασκευής μιας σεληνιακής βάσης, το 2028.

Σε γράφημα που παρουσιάζεται στο Ars Technica παρουσιάζονται, μεταξύ άλλων, πληροφορίες για τις εκτοξεύσεις που απαιτούνται για την κατασκευή ενός μικρού σταθμού- Lunar Gateway, για την εγκατάσταση μιας σεληνακάτου εκεί, τις αποστολές στη Σελήνη και πίσω στη Γη και την πραγματοποίηση αποστολών ανεφοδιασμού.

Το σχέδιο αυτό είναι βάθους δεκαετίας και περιλαμβάνει 37 εκτοξεύσεις πυραύλων τόσο της NASA όσο και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και ένα μείγμα επανδρωμένων και ρομποτικών αποστολών προσελήνωσης. Το αποκορύφωμα θα είναι το Lunar Surface Asset Deployment το 2028, που πιθανότατα θα αποτελέσει την έναρξη μιας βάσης στην επιφάνεια της Σελήνης για αποστολές μακράς παραμονής εκεί. Σύμφωνα με το Ars Technica, το σχέδιο ανέπτυξε ο Μπιλ Γκερστενμάιερ, senior human spaceflight manager της NASA, και περιλαμβάνει όλα όσα ζήτησε η κυβέρνηση Τραμπ- αν και απουσιάζουν αναφορές στο κόστος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!