Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Προχωρά η επένδυση στον Πύργο Πειραιά
[Η Ναυτεμπορική]: Προχωρά η επένδυση στον Πύργο Πειραιά

[Η Ναυτεμπορική]: Προχωρά η επένδυση στον Πύργο Πειραιά

Της Τέτης Ηγουμενίδη
[email protected]

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία ανάθεσης της εκμετάλλευσης του εμβληματικού Πύργου του Πειραιά (ή όπως επίσης ονομάζεται Εμποροναυτιλιακό Κέντρο Πειραιά) για 99 χρόνια από την κοινοπραξία των Prodea Investments ΑΕΕΑΠ, Dimand και EBRD καθώς χθες άνοιξε από την επιτροπή του διαγωνισμού η οικονομική προσφορά που έχουν καταθέσει. Πρόκειται για το κτήριο 28.000 τ.μ. που δεσπόζει στην είσοδο του λιμανιού, παραμένει αναξιοποίητο για περίπου 46 χρόνια και χρήζει ανακατασκευής.

Η επένδυση εκτιμάται σε περίπου 50 εκατ. ευρώ και ο σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία γραφειακών χώρων, χωρίς να αποκλείεται να κατασκευαστεί και ξενοδοχείο ή ένας συνδυασμός των δύο προαναφερόμενων χρήσεων. Σύμφωνα με όσα είπε χθες στο περιθώριο συνεδρίου για τα ακίνητα, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, το αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασίας θα συζητηθεί (αν και τυπικά δεν είναι αναγκαίο) σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στη συνέχεια η σύμβαση θα σταλεί προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο και η προσδοκία είναι ο ανάδοχος να υπογράψει τη συμφωνία τέλος Δεκεμβρίου. Εκτός από τον πύργο του Πειραιά, έως την άνοιξη του 2020 αναμένεται να ολοκληρωθεί η σε εξέλιξη επένδυση της Dimand στα πρώην κτήρια της Παπαστράτος στο λιμάνι με τη συμμετοχή επίσης της EBRD και της Grivalia του ομίλου Eurobank.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!