Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Προχωρά η δημοπράτηση των Προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας
[Η Ναυτεμπορική]: Προχωρά η δημοπράτηση των Προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας

[Η Ναυτεμπορική]: Προχωρά η δημοπράτηση των Προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας

Προωθήθηκε από την «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» προς την Περιφέρεια Αττικής το σύνολο των απαραίτητων υλικών για την άμεση δημοπράτηση των οκτώ προσφυγικών πολυκατοικιών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Πρόκειται για τις οριστικές μελέτες και μελέτες εφαρμογής (αρχιτεκτονικές, στατικές, ηλεκτρομηχανολογικές), των τευχών δημοπράτησης, όπως και τις απαιτούμενες εγκρίσεις οι οποίες έχουν δοθεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ και την Υπηρεσία Δόμησης του δήμου Αθηναίων.

Ταυτόχρονα, η «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» εξασφάλισε μέσω του ΠΔΕ, με πρωτοβουλία των εποπτευόντων υπουργών Αλ. Φλαμπουράρη και Χρ. Σπίρτζη, τον αρχικό προϋπολογισμό 10.000.000 ευρώ, τα οποία έχουν ήδη διατεθεί για αυτό τον σκοπό.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, οι μελέτες, τα τεύχη δημοπράτησης και οι εγκρίσεις εξασφαλίστηκαν με συντονισμό της με την «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» «στον χρόνο ρεκόρ των εννέα μηνών».

Για το διατηρητέο ιστορικό προσφυγικό συγκρότημα προβλέπονται οι χρήσεις κατοικίας για τους διαμένοντες ιδιοκτήτες, κοινωνικής κατοικίας για ευάλωτες ομάδες, ξενώνα συνοδών ασθενών του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης.

Το έργο εκκρεμούσε είκοσι χρόνια. Οι οκτώ πολυκατοικίες διασώθηκαν από την κατεδάφιση και την πώληση κι αποδόθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής για να αποκατασταθούν με τις πιο εν λόγω χρήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!