Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Προ των πυλών οι βελτιωμένες 120 δόσεις
[Η Ναυτεμπορική]: Προ των πυλών οι βελτιωμένες 120 δόσεις

[Η Ναυτεμπορική]: Προ των πυλών οι βελτιωμένες 120 δόσεις

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας θα τεθεί σε λειτουργία στο σύστημα TAXISnet, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη νέα βελτιωμένη ρύθμιση του ν. 4621/2019 για την τμηματική εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε έως και 120 μηνιαίες δόσεις. Για όσους έχουν ενταχθεί στην αρχικά νομοθετηθείσα ρύθμιση, του ν. 4611/2019, για την τμηματική καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο σε έως και 120 μηνιαίες δόσεις, η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων επανακαθορισμού του ύψους και του αριθμού των δόσεων με βάση τη νέα ευνοϊκότερη ρύθμιση θα ενεργοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Με τη νέα βελτιωμένη ρύθμιση των 120 δόσεων παρέχονται ισχυρά κίνητρα σε περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια φορολογούμενους για τακτοποίηση των απλήρωτων οφειλών τους προς τις φορολογικές αρχές. Τα κίνητρα, όπως αποτυπώνονται στις διατάξεις του ν. 4621/2019, είναι τόσο πολλά και ελκυστικά ώστε δικαιολογημένα πλέον η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές προς όσους χρωστούν στο Δημόσιο και δεν έχουν ακόμη ρυθμίσει τις οφειλές τους ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη ευκαιρία αποπληρωμής με τόσο ευνοϊκούς όρους.

Η ρύθμιση, σημαντικά βελτιωμένη πλέον σε σύγκριση με αυτήν που νομοθετήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, δίνει τη δυνατότητα στη συντριπτική πλειονότητα των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων με οφειλές προς τις ΔΟΥ, τα Ελεγκτικά Κέντρα και την Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης να τεθούν οριστικά σε τροχιά οικονομικής ανάκαμψης, καθώς όχι μόνο παρέχει τη δυνατότητα αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών σε πολλές και μικρές μηνιαίες δόσεις αλλά, για πρώτη φορά, απαλλάσσει όσους εντάσσονται σ’ αυτήν από το επαχθές μέτρο της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών και της κατάσχεσης των ποσών που κατατίθενται σ’ αυτούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!