Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Privacy International: Το Facebook λαμβάνει δεδομένα για τη σεξουαλική ζωή χρηστριών εφαρμογών
[Η Ναυτεμπορική]: Privacy International: Το Facebook λαμβάνει δεδομένα για τη σεξουαλική ζωή χρηστριών εφαρμογών

[Η Ναυτεμπορική]: Privacy International: Το Facebook λαμβάνει δεδομένα για τη σεξουαλική ζωή χρηστριών εφαρμογών

Δεδομένα προσωπικής φύσης, μεταξύ των οποίων και το πότε χρήστριες εφαρμογών κάνουν σεξ, λαμβάνει το Facebook, υποδεικνύει έρευνα της Privacy International.

Η οργάνωση διερεύνησε ένα εύρος εφαρμογών για την παρακολούθηση της περιόδου στις γυναίκες, προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι ακριβώς πληροφορίες αποκτά πρόσβαση το κοινωνικό δίκτυο. Όπως αναφέρει το BBC, τα δεδομένα αυτά περιλαμβάνουν λεπτομέρειες σχετικά με τη χρήση και το είδος αντισύλληψης, πότε αναμένεται η περίοδος και το είδος των συμπτωμάτων που βιώνονται.

Μετά τη συγκεκριμένη έρευνα, μια από αυτές τις εφαρμογές ανακοίνωσε πως αλλάζει τους κανόνες και την πολιτική της ως προς τα θέματα ιδιωτικότητας/ προσωπικών δεδομένων.

Οι εφαρμογές για την περίοδο συλλέγουν κάποια από τα πλέον προσωπικά δεδομένα που υπάρχουν: Από γενικά στοιχεία για την υγεία μέχρι στοιχεία για τη σεξουαλική δραστηριότητα, τη διάθεση, τη διατροφή κ.α. Αυτό που λαμβάνει η χρήστρια είναι οι ημερομηνίες του μήνα κατά τις οποίες είναι πιο γόνιμη και το πότε αναμένει την επόμενη περίοδό της.

Ο διαμοιρασμός με το Facebook γίνεται μέσω του software development kit (SDK) του Facebook- εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εφαρμογές για να βγάλουν λεφτά από διαφημίσεις.

Η Privacy International διαπίστωσε πως οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές της κατηγορίας αυτής- Period Tracker, Period Track Flo και Clue Period Tracker δεν μοιράζονταν δεδομένα με το Facebook.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!