Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πρέσβης ΗΑΕ: Τα Εμιράτα ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα
[Η Ναυτεμπορική]: Πρέσβης ΗΑΕ: Τα Εμιράτα ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα

[Η Ναυτεμπορική]: Πρέσβης ΗΑΕ: Τα Εμιράτα ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα

Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, επιστρέφοντας και πάλι στην ανάπτυξη, χάρη στις θυσίες των Ελλήνων. Και η μετέπειτα πορεία θα είναι θετική, η κατάσταση θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Αυτό ήταν το μήνυμα του πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα, Μοχάμεντ μιρ Αλραϊσι, σε συνάντησή του με Έλληνες δημοσιογράφους. Ο κύριος πρέσβης επικεντρώθηκε στην έκθεση Expo Ντουμπάι 2020, στις άριστες όπως τις χαρακτήρισε διμερείς σχέσεις μεταξύ ΗΑΕ και Ελλάδας, αλλά και στο ενδιαφέρον των Εμιράτων για επενδύσεις στη χώρα μας.

«Το οικονομικό περιβάλλον είναι σημαντικός παράγοντας για έναν ξένο επενδυτή. Όταν ρωτάει για την Ελλάδα και μαθαίνει ότι όλα πάνε καλά, τότε θα έλθει και θα επενδύσει στη χώρα», ανέφερε ο κ. Αλραϊσι.

Ο κύριος πρέσβης επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των ΗΑΕ να συμμετάσχουν σε πολλά έργα στην Ελλάδα, κυρίως στους τομείς της ενέργειας και της ναυτιλίας. «Η Ελλάδα θα ανέβει στην οικονομική κατάταξη και θα προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις», τόνισε. Ο κ. Αλραϊσι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά των Εμιράτων για επενδύσεις σε ελληνικά αεροδρόμια και λιμάνια. «Περιμένουμε τις τελευταίες εξελίξεις για να καταθέσουμε προσφορές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις ελληνικές εξαγωγές προς τα ΗΑΕ, ο κ. πρέσβης, απαντώντας σε ερώτηση της «Ν» εμφανίσθηκε πεπεισμένος ότι θα υπάρξει αισθητή αύξησή τους τα επόμενα χρόνια, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον σεΐχη Αμπντάλα Μπιν Ζάγιεντ Αλ Ναχιάν, υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των ΗΑΕ, στο περιθώριο της συνεδρίασης του ΟΗΕ η οποία επιβεβαιώνει την επιθυμία των ΗΑΕ για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ ΗΑΕ και Ελλάδας (εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών) ανήλθαν σε 422,1 εκατ. ευρώ το 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!